Liikkuvan maalin ampujat valmistautuivat EM-kisoihin kansainvälisessä gp-kilpailussa Inkoossa
9.7.2017 klo 18:25
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin ensimmäinen liikkuvan maalin kansainvälinen GP ammuttiin viikonvaihteessa Inkoossa. Paikalla oli Ranskan, Ruotsin, Norjan ja Suomen maajoukkueet. Taso nousi varsin hyväksi etenkin miesten kilpailuissa.
Ilmakiväärin peruskilpailussa Heikki Lähdekorpi lähenteli Suomen ennätystä tuloksella 585, jääden kuitenkin kahden pisteen päähän. Kultaottelussa kuitenkin peruskisan toisena ollut Ruotsin Jasper Nyberg voitti Lähdekorven. Topi Hulkkonen sijoittui kolmanneksi ja ruotsin Niklas Bergström neljänneksi.

Villikarjussa nähtiin tasainen ja kovatasoinen kilpailu, joka ratkesi vasta sunnuntain nopeilla juoksuilla. Ruotsin Jasper Nyberg ampui tässäkin lajissa voittoon tuloksella 590. Hitaiden jälkeen häntä pisteen jäljessä ollut Topi Hulkkonen aloitti nopeat heikolla osumalla neloseen, mutta lopuilla laukauksilla ei tullut kuin kaksi ysiä, joten lopputulos 589 riitti uusintaan hopeasta. Vastassa oli kokenut Krister Holmberg, jota vastaan kakkossijan vei Hulkkonen.

– Kisat menivät omalta osalta hyvin niin ilmakiväärissä kuin karjussakin. Muutamaa virhettä lukuun ottamatta olen kohtuutyytyväinen suorituksiin. Karjun nopeat menivät tänään erittäin hyvin omasta mielestä, yhtä laukausta lukuun ottamatta. Karjussa on tullut koko ajan lisää kehitystä ja se alkaa pikku hiljaa näkymään suorituksissakin. Kisat antoivat lisää varmuutta suoritukseen ja ammuntaan. Vielä viimeistelytreenit ja olen valmis Bakun EM kisoihin, Hulkkonen sanoi.

Naisten liikkuvan maalin sekajuoksuissa voiton vei viime talven Suomessa opiskellut ja harjoitellut Ruotsin Luise Samuelsson, ennen Elli Räsästä ja Norjan Anneline Tangenia. Normaalijuoksuilla paras oli Marika Karisjoki ennen Samuelssonia ja Tangenia.

Nuorissa ruotsalaiset hallitsivat kisaa suomalaisnuorten puuttuessa. Elokuun Bakun EM -kisoihin valittu Andreas Bergström hallitsi ilmakivääriä. Villikarjussa ranskalainen nuorten maalimanmestari Nikolas Tranchant voitti ennen Bergströmiä.

Bakun EM-kisoihin suomalaista matkaavat Hulkkonen, Lähdekorpi ja Inkoossa villikarjussa neljänneksi jäänyt viime vuoden MM -pronssimitalisti Tomi-Pekka Heikkilä.

– Kisa palveli hyvin valmistautumista. Tästä on hyvä suunnata kohti kesän päätavoitetta. Maajoukkue leireili ennen kisaa vajaan viikon Inkoossa valmistautuen Bakun kisoihin, päävalmentaja Ville Häyrinen kertoi kuulumisia kärkiampujilta.

Inkoo GP