Timo Laitinen ja Marjut Heinonen voittoihin Pogostan Kiulussa
16.7.2017 klo 21:14
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

SSG:n Timo Laitinen ja OSH:n Marjut Heinonen veivät ykköstilat skeetin 45:nnen kerran järjestetyssä Pogostan Kiulu -kilpailussa Ilomantsissa. Kilpailu oli yksi MM-kilpailuiden näyttökilpailuista, joten mukana oli useita kotimaan kärkipään ampujia.

Kaksipäiväinen kilpailu näytti hyvät ja huonot puolensa. Lauantaina vettä tuli paikoin kaatamalla, mikä vaikutti huomattavasti tulostason. Sunnuntaina vastaavasti oli ihanteelliset olot: tyyntä ja auringonpaistetta.

Miesten kilpailu huipentui kovatasoiseen finaaliin, jossa voittajaksi ampui SSG:n Timo Laitinen finaalituloksella 56. Samaan tulokseen ylsi järjestävän seuran IEM:n Lari Pesonen, joka kuitenkin hävisi voiton Laitiselle uusinnassa. Samat miehet olivat vastakkain finaaliuusinnassa myös vuosi sitten, jolloin Pesonen oli parempi. Pronssille ampui LAS:n Tommi Takanen tuloksella 45.

– Peruskilpailu (116) meni tasooni nähden huomattavasti alakanttiin, mutta finaalin ammuntaan olin tyytyväinen. Keskittyminen säilyi hyvänä finaalin loppuun asti, Laitinen sanoi.

– Eka päivä ei sujunu toivovotulla tavalla, toisena päivänä sain ammunnan sille tasolle mikä pitäisi tämän hetken kunto olla. Finaaliin erityisen tyytyväinen, kun oma ennätys parani toista kertaa peräkkäin. Harmittavasti ei riittänyt voittoon tällä kertaa, Pesonen sanoi.

Peruskilpailun ykkönen A-HAn Timi Vallioniemi (122) jäi kuudenneksi. Naisten kilpailun voitti peruskilpailun kakkossijalta finaaliin ampunut OSH:n Marjut Heinonen. Toiseksi nousi hienon finaaliammunnan kautta SSG:n Heidi Hämäläinen.

Kilpailussa sivuttiin myös Suomen ennätystä Y70-sarjassa, kun IEM:n Pentti Särkkä ampui alku-ja peruskilpailun tuloksen 119.

Tulokset: http://www.ilomantsineramiehet.fi/pogostan-kiulu-2017/tulokset