Siluetin pistoolilajeissa Lempolalle EM-kultaa, Juntuselle hopeaa
26.7.2017 klo 20:48
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Siluettiammunnan EM-kilpailut Tsekin Decinissä ovat olleet suomalaisampujille menestyksekkäät. Pistoolilla Esko Lempola voitti Euroopan mestaruuden suoraan ilman finaalia SBPR eli .22 revolverin tuloksella 40/40 ja Jorma Juntunen voitti hopeaa SBPU pieni vapaapistoolin tuloksella 38/40.


– Mitali ei tullut helpolla. Pieni revolveri on aina haastava, mutta onneksi hyvä tulos osui juuri EM-kisoihin. Täysiä tuloksia ei kuitenkaan ollut kuin yksi. Ase ja vartavasten siihen Lapuan testikeskuksessa testatut panokset toimivat erinomaisesti, Lempola sanoi.

– Tulokseen voi olla tyytyväinen, vaikka ihan täyttä tulosta ei tullutkaan. Vapaapistoolin vaikeudesta kertoo se, että täysiä tuloksia ei tullut ollenkaan. Kultainen mitali karkasi Ranskaan vain yhdellä pisteellä, Juntunen sanoi.

Kiväärillä Marko Nikko voitti kolme kultaa: 22 rifle light ja 22 silhouette ja näiden yhteistuloksesta sekä Big bore rifle kaksi pronssia.

(pyrimme täydentämään juttuun Nikon kommentit heti, kun ne on mahdollista saada)

Jorma Juntunen ( Kuva: Hanna Lempola)
Ampumakuva, Ampuu Esko Lempola ja spottaa Hanna Lempola ( Kuva: Glen Anderson)