Tero Hovila miesten makuun SM-kultaan Salossa, Karrille finaalin SE
6.8.2017 klo 21:26
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pistoolin ja kiväärin kolmipäiväiset SM-kilpailut Salossa päättyivät kiväärin osalta miesten makuun kilpailuun, jossa mestariksi ampui SaSA:n Tero Hovila. Hänen finaalituloksensa oli 246,9. Hopean vei KuusA:n Mika Piipponen tuloksella 246,5 ja pronssin HAS:n Juha Rutonen.

Hovila oli peruskilpailussa viides tuloksella 621,0. Peruskilpailun voitti Cristian Friman.

–  Fiilikset ovat erinomaiset! Peruskilpailussa tein desimaaliennätykseni ja ilman kymmenyksiäkin ensimmäistä kertaa varmaan 6 vuoteen yli 595 (nyt siis 596). Finaali oli hyvää perustekemistä ja ammunta pysyi hyvin hanskassa koko ajan, vasta viimeisellä laukauksella tuli vähän jännitystä. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen, että pystyin uusimaan viime vuoden voittoni, Hovila sanoi.

Naisten 25 metrin pistoolin voitti KokMAS:n Ritva Karri, joka ampui 60 laukauksen peruskilpailussa 581 ja finaalissa SE:n 26.  25 metrin isopistoolin voitti Jorma Jäntti tuloksella 578.

– Peruskilpailun tulokseen 581 olen hurjan tyytyväinen. Finaali toki jännitti, kun pisteitä saa vasta 10.2 tai paremmasta osumasta ja se on aika haastava ammuttava. Tällä kertaa finaali sujui aika tasaisesti, yksi yhden osuman sarja, mutta ei muita pahoja notkahduksesta. Viimeiseen sarjaa piti jännittää, kuinka käy ja onneksi hyvin kävi, Karri sanoi.

Kaikki tulokset