Nuorten maailmancup: Vili Kopra yhdeksäs trapissa
18.8.2017 klo 18:47

Trap-pojat ryhmäkuvassa: Vili Kopra (vas.), Matias Koivu ja Niko Kopra. (Kuva: Kari Kopra)

Vili Kopra on sijoittunut poikien trapissa yhdeksänneksi, kun nuorten maailmancup jatkui perjantaina Italian Porpettossa. Hänen tuloksensa oli 110. Matias Koivu oli 34:s ja Niko Kopra 37:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) nuorten maailmancupin kisatapahtumat ovat hyvässä vauhdissa Italian Porpettossa. Cupiin osallistuu 220 urheiluampujaa, jotka edustavat kaikkiaan 33 maata. Suomalaisia on mukana kahdeksan.

Poikien trapissa ammuttiin torstaina ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa, ja viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali ammuttiin tänään perjantaina. Suomea edusti sama kolmikko, joka voitti heinäkuussa Bakussa Suomelle EM-joukkuehopeaa. He olivat Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Matias Koivu, Niko Kopra ja Vili Kopra. Vili Kopra voitti Bakussa lisäksi henkilökohtaisen kilpailun Euroopan mestaruuden.

Porpettossa Vili Kopra rikkoi 110 kiekkoa (25+19+22+21+23) ja sijoittui yhdeksänneksi. Finaaliraja oli kolme kiekkoa parempi eli 113. Italian Alberto Belluzzo oli peruskilpailun paras tuloksellaan 117, jonka Kopra ampui Bakussa.

– Ei se mennyt huonosti eikä hyvinkään. Finaali jäi tosiaan kolmen kiekon päähän, enkä olisi sitä pystynyt kirimään, Vili Kopra kertasi Porpetton-kilpailuaan.

– Kisan alku oli hyvä, mutta toisessa sarjassa kaikki oli hukassa. Se rokotti paljon ja pilasi suorituksen.

Koivu ja Niko Kopra tekivät saman tuloksen 101, ja heidän sijoituksensa olivat 34:s ja 37:s. Koivun sarjat olivat 21+20+18+19+23 ja Niko Kopran 22+20+19+22+18.

Finaalissa voiton vei uudella poikien finaalin ME-tuloksella (46/50) Espanjan Adria Martinez Torres. Belluzzo sijoittui neljänneksi.

Haulikkolajien MM-kilpailut alkavat elokuun lopussa Moskovassa. Vili Kopra ja Koivu on nimetty Suomen joukkueeseen. MM-leiri järjestetään ensi viikolla Orimattilassa.

– EM-kultamitali osoitti sen, että joskus voin olla parempi kuin muut. Lähden Moskovaan avoimin mielin. Kausi on ollut tähän mennessä tosi hyvä, ja tavoitteeni ovat toteutuneet. Vielä on siis yksi iso rutistus jäljellä, Kopra sanoi.

Porpetton seuraavat suomalaislajit ovat poikien kaksoistrap ja skeet. ”Tuplatrap” ammutaan sunnuntaina, joka on skeetin ensimmäinen kilpailupäivä. Nuorten maailmancup päättyy maanantaina.

ISSF:n nuorten maailmancup (haulikkolajit)
15.-22.8. Porpetto, Italia

Tuloksia pe 18.8.

Poikien trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Adria Martinez Torres Espanja 46/JME (114+1), 2) Matteo Marongiu Italia 43 (114+10), 3) Murat Ilbilgi Turkki 36 (113+0), 4) Alberto Belluzzo Italia 28 (117), 5) Ivan Karabalic Kroatia 24 (113+1), 6) Akash Saharan Intia 17 (114+11), … 9) Vili Kopra 110, … 34) Matias Koivu 101, … 37) Niko Kopra 101. 71 osanottajaa.