Juha Manninen palkittiin saapumiseränsä parhaana urheilijana
27.9.2017 klo 16:43

Kurssin priimus Satu Korhola, paras urheilija Juha Manninen ja urheilumerkillä palkittu Niko Kopra. (Kuva: Lassi Palo)

Sporting-ampuja Juha Manninen palkittiin saapumiseränsä parhaana urheilijana, kun Urheilukoulun IV/2016 saapumiserän kotiuttamisjuhlaa vietettiin keskiviikkona Helsingin Santahaminassa.

Puolustusvoimien Urheilukoulun saapumiserän IV/2016 kotiuttamisjuhlaa vietettiin keskiviikkona Helsingin Santahaminassa. Juhlavassa tilaisuudessa urheiluampujat olivat näkyvästi esillä.

Raahen Ampujia edustava sporting-ampuja Juha Manninen palkittiin saapumiserän parhaana urheilijana. Hän voitti elokuussa compakin MM-hopeaa ja lisäksi myös SM-kultaa.

– Enpä olisi vuosi sitten uskonut, kun varusmiespalvelus alkoi, Manninen naurahti komea kiertopalkinto sylissään.

Saapumiserän 69 varusmiestä kotiutuu huomenna torstaina. He edustavat neljäätoista lajiryhmää. Valmennuspäällikkö Jari Karinkanta oli laskenut, että saapumiserän urheilijat voittivat kolme MM-mitalia ja kaksi EM-mitalia ja sijoittuivat yhdeksän kertaa top10:n joukkoon MM- ja EM-kilpailuissa. Lisäksi he voittivat yhteensä 38 SM-mitalia.

– Vaikuttava määrä, Karinkanta totesi.

RUK tiedustelulinjan priimuksen puheen piti Mikkelin Ampujia edustava kivääriampuja Satu Korhola. Hän totesi puheessaan, että kaikkien tavoitteena oli kehittyä sekä urheilijana että sotilaana.

– Me onnistuimme tavoitteessamme, sanoi Korhola, joka oli komppanian ainoa nainen.

Manninen sai myös suurmestariluokan urheilumerkin. Trap-ampuja Niko Kopralle (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ojennettiin mestariluokan urheilumerkki. Hän oli voittamassa poikien trapin EM-joukkuehopeaa heinäkuussa Bakussa.