Lapua Eurooppa cupin finaali: Juho Kurki 13:s vakiokiväärissä
27.9.2017 klo 12:46

Juho Kurki sijoittui 13:nneksi vakiokiväärissä, kun 300m kiväärilajien Lapua Eurooppa cupin finaalitapahtuma alkoi keskiviikkona Italian Tolmezzossa. Juha Rutonen oli 16:s.

Lapua Eurooppa cupin 300m kiväärilajien finaalitapahtuma järjestetään tällä viikolla Italian Tolmezzossa. Finaaliin osallistuu kaksi suomalaista eli Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki ja Haminan Ampumaseuran Juha Rutonen.

Ampumaurheiluliiton 300m kiväärilajien valmentaja Tapio Kajan sanoi, että suomalaisittain Tolmezzon ampumarata on hyvä, sillä Jukka Salonen voitti juuri tällä radalla vakiokiväärin maailmanmestaruuden reilut 20 vuotta sitten.

Lapua Eurooppa cupin finaalin ensimmäinen laji eli 300m vakiokiväärin 3×20 ls ammuttiin keskiviikkona. Kurki sijoittui 13:nneksi tuloksellaan 578 (polvi 197, makuu 191, pysty 190).

– Kurki aloitti loistavasti: kisan paras polvi. Makuulta kisa levisi, mutta hyvän pystyn ansiosta Kurki sai kasaan 578, mikä on ihan kelpo tulos, Kajan summasi.

Kurki puolestaan totesi, että hänellä oli ”fiilis kohdillaan” lähteä kisaan.

– Polvi oli tänään tosi hyvä, ja makuukin alkoi hyvällä rytmillä eli kolme napaa. Mutta sitten tapahtui jotain ja tuli viisi ysiä pitkään. Se oli siinä. Sen pätkän jälkeen oli vaikea lähteä nousuun, Kurki kertasi kilpailuaan ja aloitti valmistautumisensa vapaakiväärikisan treeniin.

Rutonen oli 16:s. Hänen tuloksensa oli 567 (186+200+181). Kajanin mukaan Rutosen polvi kulki nihkeästi, mutta makuulta tulikin sitten hienosti ”pyöreät”.

– Makuu kulki tänään erinomaisesti, lähes täydellisesti. Polvi ei lähtenyt tänään liitoon eli töitä sai tehdä, Rutonen sanoi ja alkoi myös valmistautua vapaakiväärin treeniin.

Vakiokiväärin voitti Unkarin kokenut Peter Sidi Euroopan ennätystä sivuavalla tuloksella 589 (196+200+193). Ruotsin Karl Olsson oli toinen ja Sveitsin Andrea Rossi kolmas. He paukuttivat 586 pistettä, mutta ruotsalaisella oli enemmän ”napakymppejä” (27-23).

Juho Autio (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura) sekä Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ja Antti Puhakka olivat myös saavuttaneet paikan EC-finaaliin, mutta he eivät osallistu kilpailuun.

Lapua Eurooppa cupin finaali päättyy perjantaina.

300m kiväärilajien Lapua Eurooppa cup, finaali
27.-29.9. Tolmezzo, Italia

Tuloksia ke 27.9.

Miesten 300m vakiokivääri 3×20 ls: 1) Peter Sidi Unkari 589 (sivuaa EE:tä), 2) Karl Olsson Ruotsi 586/27x, 3) Andrea Rossi Sveitsi 586/23x, … 13) Juho Kurki 578, … 16) Juha Rutonen 567. 17 osanottajaa.