Lapua Eurooppa cupin finaali: Juho Kurjella värikäs kisa, sijoittui kymmenenneksi
28.9.2017 klo 13:58
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Kurki sijoittui kymmenenneksi 300m kiväärin 3×40 ls kilpailussa, kun Lapua Eurooppa cupin finaalitapahtuma jatkui torstaina Italian Tolmezzossa. Juha Rutonen oli 18:s.

Lapua Eurooppa cupin 300m kiväärilajien finaalitapahtuma on käynnissä Italian Tolmezzossa. Eilen kilpailtiin vakiokiväärissä, ja tänään oli vuorossa 300m kiväärin 3×40 ls kilpailu. Ampumaurheiluliiton 300m kiväärilajien valmentajan Tapio Kajanin mukaan vapaakiväärin asentokisa ammuttiin pääosin hyvissä olosuhteissa. Tulostaso nousikin ennätyksellisen korkeaksi, hän summasi.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki paukutti tuloksen 1173 (polvi 387, makuu 396, pysty 390), jolla hän sijoittui kymmenenneksi. Haminan Ampumaseuran Juha Rutosen tulos oli 1120, joka oikeutti 18. sijaan. Hän tähtäsi polvelta 366, makuulta 394 ja pystystä 360 pistettä.

– Vähän oli alussa hakemista, kun kisa ei päässyt käyntiin suunnitelmani mukaan. Makuun jälkeen tiesin, että ihan kärkeen ei ole enää asiaa, joten pysty oli helppoa tekemistä. Keli oli hyvä, ja olen tyytyväinen tekemiseeni kokonaisuutena, Kurki sanoi.

Kajanin mukaan olosuhteet tekivät Kurjelle ”pientä jäynää”:

– Juhon ampumapaikan kohdalle sattui auringon varjo siinä määrin hankalasti, että juryn päätöksellä Juhon kisa aloitettiin uudelleen 40 minuuttia myöhässä. Sama kohtalo oli viidellä muulla ampujalla radan oikeassa laidassa. Kun Juho pääsi aloittamaan, niin toinen ongelma osui kohdalle. Uusien koelaukausten jälkeen taululaite rikkoontui. Onneksi se ei vienyt aikaa kuin muutaman minuutin, jonka jälkeen Juho pääsi aloittamaan suorituksensa. Kaikesta tästä huolimatta hän teki loistavan tuloksen. Varsinkin pystyasennossa Juho näytti kykynsä ja taitonsa. Hänen yhteistuloksensa on tämän tason kilpailussa mahtavaa luettavaa.

Kajan sanoi, että Rutonen ampui polven kolme ensimmäistä kymmentä ihan ok, mutta sitten tuli ”näppihäiriö”. Sen jälkeen ammunta oli kovaa punnertamista, ja se kostautui lopussa kisan viimeisessä kymmenen laukauksen sarjassa.

– Olipahan päivä! Mutta periksi en antanut, vaan täyttä työtä loppuun saakka, Rutonen sanoi kilpailun jälkeen.

Kilpailu ammuttiin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä, ja tulostaso nousi tyynessä säässä todella kovaksi.

– En muista milloin kaikki mitalistit ovat olleet 1180:n rajan ylittäneitä. Euroopassa on tällä hetkellä 300 metrin lajeissa tosi rautainen taso, Kajan sanoi.

Kilpailun ykkönen oli Norjan Simon Claussen, jonka voittotulos oli 1182 (395+399+388). Itävallan Bernhard Pickl sijoittui toiseksi. Hän ampui saman tuloksen kuin Claussen, mutta Claussenilla oli enemmän ”napakymppejä” (58-45). Kisan kolmonen oli Ruotsin Karl Olsson (1180), joka sijoittui eilisessä vakiokiväärin kisassa toiseksi.

Eilisessä vakiokiväärin kilpailussa Kurki oli 13:s ja Rutonen 16:s. Lapua Eurooppa cupin finaali päättyy perjantaina.

– Huomenna ammutaan makuukisa. Siitä on odotettavissa huippuluokan tapahtuma, Kajan ennusti.

300m kiväärilajien Lapua Eurooppa cup, finaali
27.-29.9. Tolmezzo, Italia

Tuloksia to 28.9.

Miesten 300m kivääri 3×40 ls: 1) Simon Claussen Norja 1182/58x, 2) Bernhard Pickl Itävalta 1182/45x, 3) Karl Olsson Ruotsi 1180, … 10) Juho Kurki 1173, … 18) Juha Rutonen 1120. 18 osanottajaa.