Uudet tukiammunnan ja Kultahippukilpailujen säännöt julki
13.10.2017 klo 19:12
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Uudet Kultahippusäännöt alkaen 1.11.2017

Ampumaurheiluliiton nuorisovaliokunta on vahvistanut uudet tukiammunnan ja Kultahippukilpailujen säännöt 1.11.2017 alkaen. Suurimpina muutoksina mainittakoon ampujien kuulon suojaaminen sekä kivääriampujille kahden lajin mahdollisuus. Myös muita tarkennuksia on tullut joihinkin sääntökohtiin.

Uudet säännöt löytyvät liitetiedostosta ja SAL: n netin materiaalisalkusta. Kultahippusääntöjä voi myös tilata SAL: n toimistosta hintaan 2€ kpl.

Tukiammunnassa noudatetaan SAL: n voimassa olevia sääntöjä kaikilta muilta osin, kuin mitä näissä säännöissä on määrätty. Tukiammunnan sääntöjä tulee noudattaa kaikessa kansallisessa kilpailutoiminnassa sekä Kultahippujärjestelmän kilpailuissa. Uutena lisäyksenä Kultahippusääntöihin on kuulon suojaaminen. Kuulonsuojaimien käyttö on ampujilla pakollista kaikissa tukiammunnan toiminnoissa! Myös ampujan välittömässä läheisyydessä olevalle avustajalle suositellaan käytettäväksi kuulonsuojaimia. Tämä asia nousi esiin lasten ja nuorten kuulonsuojainten käyttämättömyyden perusteella. Sen vaikutus ei ehkä nyt tunnu, mutta aiheuttaa ongelmia myöhemmällä iällä.

Toisena huomioitavana uutuutena on mahdollisuus ilmakiväärin sarjoissa 12 ja 14 HT/VT ampujalla osallistua kumpaankin lajiin, mikäli se on merkitty kilpailun ohjelmaan ja on myös ko. kilpailunjärjestäjän laatiman aikataulun mukaan mahdollista. Mikäli ampuja osallistuu kahteen ilmakiväärilajiin, hän ei voi osallistua ilmapistoolikilpailuun.

Lisäksi SAL: n nuorisovaliokunta on vahvistanut uudet osallistumismaksut kilpailujen järjestämiskustannuksiin perustuen. Maksujen ollessa nyt 15 euroa henkilökohtainen kilpailu/laji ja joukkue 20 euroa/joukkue.

Tiedoksenne myös, että jo Salon Kultahippufinaalissa 21.–22.4.2018 kahteen kiväärilajiin osallistuminen on mahdollista em. sarjoissa.

Uudet Kultahippusäännöt
Uudet Kultahippusäännöt alkaen 1.11.2017