Maailmancupin finaali: Mopsi Veromaa naisten trapin 10:s
28.10.2017 klo 14:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mopsi Veromaa maailmancupin finaalitapahtuman tunnelmissa. (Kuva: Pekka Maunula)

Ampumaurheilun maailmancupin finaali jatkui lauantaina Intian Delhissä. Mopsi Veromaa sijoittui naisten trapissa kymmenenneksi, kun hän rikkoi 66 kiekkoa. Finaaliuusintaan pääsi tuloksella 69.

Intian Delhissä nähtiin lauantaina Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupin finaalitapahtuman toiseksi viimeinen kilpailupäivä.

Delhissä kilpaili tänään finaalitapahtuman toinen suomalainen urheiluampuja eli Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille). Ensimmäisen kerran maailmancupin finaaliin osallistuneen Veromaan tulos naisten trapissa oli 66 (24+21+21), jolla hän sijoittui kymmenenneksi.

– Harjoitukset menivät aika heikosti, joten kisaan oli nousua näkyvissä. Sain hyvän alun, mutta sitten pummeja sattui liikaa seuraaviin sarjoihin. Tulos ja sijoitus jättivät parantamisen varaa, vaikka hallitseva maailmanmestari jäikin taakseni, Veromaa viittasi Italian Jessica Rossiin.

– Kokemuksena kilpailu on ollut huikea, ja kilpailijoilla on ollut uskomaton yhteishenki. On ollut kunnia osallistua tähän kisaan, Veromaa sanoi.

Australian Catherine Skinner ampui peruskilpailun parhaan tuloksen 73, ja finaaliuusintaan pääsi tuloksella 69. Finaalissa voiton vei Italian Alessia Iezzi. Hän voitti uusinnassa Espanjan Fatima Galvezin 2-1 sen jälkeen, kun he olivat ampuneet molemmat tuloksen 41. Iezzi voitti kaksi vuotta sitten tyttöjen trapin maailmanmestaruuden.

Delhin finaaliin osallistuu kaikkiaan 160 urheiluampujaa, jotka edustavat 45 maata. Delhin finaalitapahtuman viimeiset mitalit jaetaan huomenna sunnuntaina.

ISSF:n maailmancupin finaali
23.-30.10. Delhi, Intia

Tuloksia la 28.10.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali: 1) Alessia Iezzi Italia 72+41/uusinta 2, 2) Fatima Galvez Espanja 69/4+41/1, 3) Ray Bassil Libanon 70/1+32, 4) Penny Smith Australia 70/0+28, 5) Zuzana Rehak Stefecekova Slovakia 69/5+24, 6) Catherine Skinner Australia 73+18, 7) Xiaojing Wang Kiina 69/1, 8) Ashley Carroll Yhdysvallat 69/0, 9) Alessandra Perilli San Marino 66, 10) Mopsi Veromaa Suomi 66, 11) Jessica Rossi Italia 66, 12) Natalie Rooney Uusi-Seelanti 63. 12 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.