Juho Kurki isännöi Kankaanpää Openia
18.11.2017 klo 20:14

Juho Kurki hallitsi isännän ottein miesten ilmakiväärikilpailua lauantaina Kankaanpää Openissa. Hän oli ensin peruskilpailun ykkönen ja voitti sitten finaalin. Peruskisassa Kurki tähtäsi 622,6 ja finaalissa 246,8 pistettä.

Kankaanpään Ampumaurheilijat (KaA) järjestää Kankaanpää Open 2017 -tapahtuman tänä viikonloppuna. Se koostuu kahdesta kilpailusta, ja se on samalla EM-näyttökisa. Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Unkarin Györissä ensi helmikuussa.

Sunnuntaina käydään jatkokilpailu samoille sarjoille ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa (M, M20 ja N, N20). Lauantain ja sunnuntain kilpailujen yhteistulosten sekä arvan perusteella valitaan osallistujat superfinaaleihin, joissa sarjoja on kaksi: ilmakivääri ja ilmapistooli.

Valinta tapahtuu siten, että kustakin sarjasta superfinaalipaikan saa kaksi parasta lauantain ja sunnuntain yhteistuloksen perusteella, ja lisäksi neljä paikkaa arvotaan lauantaina ja sunnuntaina osallistuneiden kesken.

Openin isäntäseuran Juho Kurki voitti siis lauantaina miesten ilmakiväärikilpailun. M20-sarjan ykkönen oli Kyrkslätt Skytteföreningenin Sebastian Långström, joka ampui peruskilpailun tuloksekseen 618,6, ja finaalissa syntyi tulos 246,7.

– Vähän takkuista oli, mutta kauden ensimmäiseksi ihan ookoo. Minulla oli kaksi ysiä koko kisassa, mutta hyviä kymppejä ei oikein tullut. Finaalissa olisi saanut olla enemmän vastusta, Kurki kommentoi kilpailuaan.

Keuruun Seudun Ampujien Saana Peltonen naisten ilmakiväärifinaalin tuloksellaan 243,8. Peruskilpailussa hän teki tuloksen 412,0. Peruskilpailun ykkönen (415,1), Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs sijoittui finaalissa lopulta viidenneksi.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Marianne Palo hallitsi puolestaan N20-sarjan ilmakivääriä. Hänen voittotuloksensa finaalissa oli 247,2. Peruskilpailussa hän nakutti 413,9 pistettä.

Lapuan Seudun Ampujien Jyrki Turja voitti miesten ilmapistoolifinaalin tuloksella 231,5. Hän oli myös peruskilpailun paras (568). M20-sarjan ilmapistoolin voitti Lappajärven Ampujien Esa Savola (230,9). Hänen peruskilpailunsa tulos oli

Reetta Hynninen (Poliisien Ampumaseura) vei naisten ilmapistoolin voiton. Finaalissa hän teki 230,5 pistettä, ja peruskilpailussa hän oli toiseksi paras tuloksellaan 369. Peruskisan parhaan tuloksen (374) teki Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri, joka sijoittui finaalissa kolmanneksi. N20-sarjan ilmapistoolin ainoa osanottaja oli Raseborgs Skyttar -seuraa edustava Sophia Arrakoski, jonka peruskisan tulos oli 356.