Satu Mäkelä-Nummelalle ja Minna Leinoselle kunniamerkit
1.12.2017 klo 10:11
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Suomen Leijonan ritarikunnan suurmestarin ominaisuudessa, on päättänyt antaa Suomen Leijonan ritarimerkit olympialaisissa vuodesta 1968 lähtien ja paralympialaisissa vuodesta 2000 lähtien kultamitalin voittaneille urheilijoille. Ampumaurheilijoista sen saavat Satu Mäkelä-Nummela ja Minna Leinonen.

Palkittavia olympia- ja paralympiavoittajia on yhteensä 48. Yksilölajien urheilijat saavat Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin solkineen ja joukkueurheilijat Suomen Leijonan ritarimerkin solkineen.

Vuosina 1967-85 on palkittu 68 olympiavoittajaa kyseisellä kunniamerkillä. Lisäksi yhdelle paralympiavoittajalle on vuonna 2012 annettu Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki solkineen. Asetusten mukaisesti kunniamerkkejä ei anneta henkilön kuoleman jälkeen.

Tasavallan presidentti Niinistö onnittelee palkittuja henkilökohtaisesti 4. joulukuuta Mäntyniemessä.

– Tämä on mitä upein tapa osoittaa arvostusta suurenmoisen uran luoneille olympia- ja paralympiavoittajillemme satavuotisen Suomen juhlavuonna. Olemme iloisia ja onnellisia urheilijoiden puolesta, ja on kunnia olla hengessä mukana tässä ainutlaatuisessa hetkessä, toteaa Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Minna Leinonen.

Paralympiavoittajat ovat Suomen Leijonan ritarimerkin saajina vuodesta 2000 alkaen.

Minna Leinonen voitti paralympiakultaa Ateenassa 2004. Hän on lopettanut pitkän urheilu-uransa tänä syksynä. Satu Mäkelä-Nummela puolestaan voitti trapin olympiakultaa Pekingissä 2008.

4.12. palkittavat olympia- ja paralympiaurheilijat
Kaikkiaan 34 olympiavoittajaa. Ampumaurheilu: Satu Mäkelä-Nummela
Kaikkiaan 14 paralympiavoittajaa. Ampumaurheilu: Minna Leinonen

Lähde: Olympiakomitea