Kurki, Hyrkäs, Roos ja Karri SM-esikilpailujen voittajia
2.12.2017 klo 17:52
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Kurki.

Ilma-aseiden SM-esikilpailut järjestetään viikonvaihteessa Kisakallion urheiluopistossa. Lauantaina ykkössijat ottivat M-sarjan ilmakiväärissä Juho Kurki ja ilmapistoolissa Niko Roos sekä N-sarjan ilmakiväärissä Emmi Hyrkäs ja ilmapistoolissa Ritva Karri.

Kyrkslätt Skytteförening (KSF) ja Rauman Seudun Urheiluampujat (RSA) järjestävät viikonvaihteessa ilma-aseiden SM-esikilpailun Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa. Se on myös Ampumaurheiluliiton nimeämä EM-näyttökilpailu. Ilma-aseiden EM-kilpailut pidetään Unkarin Györissä 16.-26. helmikuuta.

Viikonvaihteen kilpailu pidetään urheiluopiston Susi-Training Centerissä, jossa kilpaillaan ilma-aseiden SM-mitaleista 5.-8. huhtikuuta. Lajit ovat nyt ja ensi keväänä ilmakivääri, ilmapistooli ja ilmaolympiapistooli.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki voitti lauantaina miesten ilmakiväärin finaalin. Hän ampui myös peruskilpailun parhaan tuloksen 621,9. Finaalissa syntyi tulos 248,7. Kisan kakkonen oli Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja kolmonen Joni Stenström (Raseborgs Skyttar). Lepän peruskisan tulos oli 615,3 ja Stenströmin 617,6.

Naisten ilmakiväärin finaalin voitti Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs (246,0). Peruskilpailun parhaan tuloksen ja uuden ennätyksensä 413,9 teki Kiteen Ampujien Inka Havukainen, joka sijoittui finaalissa kolmanneksi. Kakkossijan otti Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura). Hän tähtäsi peruskisassa 410,7 pistettä. Hyrkäksen peruskilpailun tulos oli 409,0.

RSA:n Niko Roos oli miesten ilmapistoolin peruskilpailun tarkin tuloksellaan 567. Hän voitti myös finaalin ennen Suomussalmen Urheiluampujien Joonas Kalliota. Roos oli myös M20-sarjan ilmaolympiapistoolin ykkönen. Peruskilpailun parhaan tuloksen (549) tehnyt RSA:n Leo Salonen sivusi Roosin Suomen ennätystä. Roosin peruskisan tulos oli tänään 535.

Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura) oli naisten ilmapistoolin finaalin ykkönen (229,9). Peruskilpailun parhaan tuloksen 369 teki Poliisien Ampumaseuran Maarit Eskola, joka sijoittui finaalissa lopulta toiseksi. Karrin peruskisan tulos oli 367.

Kaikki tulokset löydät täältä. Arvokisojen tulosrajat löydät täältä.