Neljä ylitti EM-tulosrajan Espoossa
17.12.2017 klo 17:41
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Urheiluampujat antoivat EM-näyttöjä sunnuntaina Espoon hyvissä olosuhteissa, ja neljä urheilijaa ylitti EM-tulosrajan Esbo Träffenin kolmantena kisapäivänä.

Naisten ilmapistoolissa Reetta Hynninen (Poliisien Ampumaseura) ampui kaikkien naisten EM-näyttökilpailujen parhaan tuloksen, peräti 380 pistettä. Kovin kauas hänestä ei jäänyt kokenut Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura). Hänen tuloksensa oli 377 pistettä. Kolmanneksi sijoittui isäntäseuran Marika Röyhkiö, joka jo ensi vuonna aloittaa naisten sarjan varsinaisena kilpailijana.

Myös N20-sarjan ilmakiväärissä nähtiin kaksi EM-kisarajan ylitystä, kun Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) vei piikkipaikan tuloksellaan 414,8, joka oli hänellekin karsintasarjojen paras tulos. Toiseksi tullut 15-vuotias Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat) sivusi omaa karsintasarjojen parasta tulostaan 414,2 pisteellään.

M20-sarjan kiväärissä Cristian Friman (Esbo Skytteförening) ampui myös selvästi yli EM-tulosrajan eli 620,0 pistettä, mutta totesi kisan jälkeen, että hän ei ole koskaan aiemmin saanut 598 kokopisteen tuloksella näin matalaa desimaalitulosta. Sarjassa toiseksi sijoittui Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura) tuloksella 617,2.

Ilma-aseiden EM-kilpailut ovat Unkarin Györissä 16.-26. helmikuuta, ja kaikki näytöt on annettava tammikuun 7. päivään mennessä.

Kaikki tulokset löydät täältä. EM-kisojen tulosrajat löydät täältä.