Espoo Openissa yksi SE-tulos
15.1.2018 klo 07:53
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Espoo Openin 4. painos järjestettiin viikonloppuna. Kisa kärsi merkittävästä osanottajakadosta, kun se ei enää ollut EM-näyttökilpailu. Se arvo oli annettu Swedish Cupin toiselle päivälle.

Tämä ei kuitenkaan haitannut paikalle saapuneita, vaan jo perjantaina nähtiin SE-tulos, kun naisten ilmapistooliin N60-sarjassa järjestävän seuran eli Esbo Skytteföreningenin Päivi Mariani-Cerati kohensi omaa aiempaa ennätystään lukuihin 356 pistettä. Ampujan mielestä ammunta kuitenkin kulki takkuisasti lähes koko ajan, joten parannettavaa löytynee jatkossakin.

Lauantain osalta ennätyksiä ei tullut, mutta usea ampuja sai kuitenkin aikaan kauden parhaansa ja osa ajoi sisään uusia varusteitaan. Ilmakiväärin naisten sarjan vei kokenut Pauliina Frilander-Soini (PiekSA) tuloksella 411,0 ja miesten sarjan oman seuran myös uutta asuaan ensi kertaa kokeillut Cristian Friman luvuin 620,8.

– Takki oli vielä niin uusi, että pisti reippaasti hanttiin asennossa, mutta tukevuus on parempi. Sisäänajettuna sillä varmaan saadaan monta hyvää tulosta, Friman sanoi.

Sunnuntain saldoista mainittakoon ilmakiväärin M50-sarjan Kari Kortelaisen tulos 404,7. Miesten ilmapistoolin vei Rauno Hartikainen (HVA) 565 pisteen tuloksellaan. Ilmakiväärin M20-luokassa Cristian Friman toisti lauantain tuloksen ja totesi, että ”kyllä se takki vielä periksi antaa”. N20-sarjan ilmakiväärin voitti MyA:n Suvi Petäjäsaari tuloksella 401,8 pistettä.

Kaikki tulokset löydät täältä.