Liikkuvan maalin joukkue jälleen valmis menestymään EM-Györissä
12.2.2018 klo 10:23
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Porin ilma-aseradalla juttu luisti ja huumorilla heitetyt tsemppauslauseet sinkoilivat, kun liikkuvan maalin joukkue oli jälleen koolla. Tiiviistä porukasta ilma-aseiden EM-kilpailuihin Györiin lähtevät Heikki Lähdekorpi, Tomi-Pekka Heikkilä ja Krister Holmberg.

Liikkuvan maalin päävalmentaja katseli harjoittelua hymyssä suin. Kaikki on kunnossa kauden ensimmäisten arvokilpailujen alla.

– Talvi on mennyt ihan ok, näyttökisoissa urheilijat ovat olleet hyvällä tasolla. Paikoista tuli oikeasti kisaa, kun Hulkkosen Topillakin oli kisaraja ammuttuna. Valmentajan kannalta oli positiivinen valinnan vaikeus, Häyrinen sanoo.

Mitä kovalta kisoihin selvinneeltä kolmikolta sitten voi odottaa?

–  Henkilökohtaisia mitaleita lähdetään hakemaan. Sitä kautta tulee joukkuemenestys. Jos olemme hallitsevia maailmanmestareita, eihän muutakaan voi lähteä hakemaan, päävalmentaja sanoi.

MM-kisat ovat edessä syyskuussa, mutta EM-kisoilla on oma merkittävä roolinsa.

– EM-kisa on hyvä välietappi katsoa missä mennään. Tällä hetkellä tuntuu ihan hyvältä, pientä flunssaa olen pari viikkoa potenut, ja se on aiheuttanut jonkin verran variaatioita treeneihin. Tällä hetkellä tuntuu ihan hyvältä, ja siltä, että olen pääsemässä kohtuuhyvään kisakuntoon. Voi odottaa ihan hyviä tuloksia, jos Unkarin päässä on kaikki kunnossa, Heikkilä sanoi.