Suomalaiset trap-ampujat hyvässä vireessä Qatarissa
17.2.2018 klo 17:39

Tyytyväiset Mirka Kyyrönen ja Satu Mäkelä-Nummela Qatar Openissa. (Kuva: Vesa Törnroos)

Satu Mäkelä-Nummela ampui trapin naisten Suomen ennätyksen ja Mirka Kyyrönen hienon uuden ennätyksensä Dohassa ammutussa Qatar Openissa. Mäkelä-Nummelan SE kirjataan nyt numeroin 118 ja Kyyrösen ennätys 123.

Dohassa on ammuttu trapin Qatar Open, johon osallistui kolme suomalaista. Miesten kilpailuun osallistuivat Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura). Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) kilpaili naisten sarjassa.

Kyyrönen teki uuden ennätyksensä, kun hän rikkoi 123 kiekkoa (25+25+24+25+24). Kilpailun taso oli hyvä, sillä finaaliuusintaan pääsi tuloksella 122, ja peruskilpailun parhaan tuloksen 124 teki Tshekin Jiri Liptak.

Kisan voitti uusinnan jälkeen Slovakian Erik Varga, ja Liptak sijoittui toiseksi. Kyyrönen oli finaalissa lopulta neljäs.

– Tällä kerralla olen tyytyväinen saavutukseeni eli kisassa 123, joka on hieno oma ennätykseni. Parannettavaa toki jäi, kun finaalissa tuli vähän takapakkia, hän kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Törnroos teki hänkin hyvän tuloksen 120 (25+24+25+22+24), jolla hän sijoittui 15:nneksi.

Naiset ampuvat vuodenvaihteessa voimaan astuneiden uusien sääntöjen mukaan myös 125 kiekkoa. Pari viikkoa sitten Kypros GP:ssä Mopsi Veromaa ja Noora Antikainen rikkoivat 112 kiekkoa, josta Mäkelä-Nummela paransi nyt kuusi kiekkoa tulokseen 118 (23+25+22+24+24).

– Mukavalta tuntui lasketella hyvissä olosuhteissa ja radat olivat hyvät, kuten aina ennenkin. Harjoituksissa meni myös mukavasti. Kolmanteen sarjaan tuli sellainen laiska hetki, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Finaalikaan ei ollut sellaista minun ”normiräpeltämistä”, vaan lähti edes jotenkin liikenteeseen. Mukavin mielin nokka ojoon ja kohti seuraavaa koitosta!

Naisten kisan ykkönen oli San Marinon Alessandra Perilli, joka teki peruskilpailun parhaan tuloksen 121.

Qatar Open
16.-17.2. Doha, Qatar

Tuloksia 17.2.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Erik Varga Slovakia 45/uusinta 4 (123/5), 2) Jiri Liptak Tshekki 45/3 (124), 3) Mauro De Filippis Italia 35 (123/6), 4) Mirka Kyyrönen Suomi 31 (123/1), 5) Michal Slamka Slovakia 25 (122/31), 6) Abdulrahman Al Faihan Kuwait 19 (122/32), … 15) Vesa Törnroos 120. 74 osanottajaa.

Naisten trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Alessandra Perilli San Marino 44 (121), 2) Ray Bassil Libanon 42 (120), 3) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 35 (118/uusinta 2), 4) Jessica Rossi Italia 29 (116/2), 5) Sarah Al Hawal Kuwait 22 (116/3), 6) Kirsty Barr Iso-Britannia 17 (118/1). 19 osanottajaa.