Meksikon maailmancup: Marjut Heinonen naisten skeetissä 12. sijalla
10.3.2018 klo 01:04
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen.

Meksikon Guadalajarassa järjestettävässä vuoden ensimmäisessä maailmancupissa nähtiin perjantaina suomalaisväriä, kun Marjut Heinonen aloitti naisten skeetin. Hän on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 12:ntena tuloksellaan 67.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupissa Meksikon Guadalajarassa nähtiin päivän tauon jälkeen suomalaisväriä, kun Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) aloitti naisten skeetin. Naiset ampuvat skeetissä uusien kansainvälisten sääntöjen mukaan saman kiekkomäärän (125) kuin miehet, kuten trapissakin.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä ammuttiin 75/125 kiekkoa. Heinonen rikkoi 67 kiekkoa (22+24+21) ja on tuloksellaan 12. sijalla. Kilpailun kärjessä on 74 kiekkoa pudottanut Yhdysvaltain kokenut, peräti kuusi olympiamitalia saavuttanut Kimberly Rhode. Slovakian Danka Bartekova on toisena (71). Viisi naista teki tuloksen 70.

Naisten skeetin viimeiset 50 kiekkoa ja finaali ammutaan lauantaina.

Miesten skeet alkaa lauantaina. Suomalaisista mukana ovat Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Sunnuntaina päättyvään Guadalajaran maailmancupiin osallistuu runsaat 400 urheiluampujaa, jotka edustavat 50 maata. Cupissa on mukana yksitoista suomalaista, jotka ovat kaikki haulikkoampujia.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli ja haulikko)
1.-12.3. Guadalajara, Meksiko

Tilanteita pe 9.3.

Naisten skeet, tilanne 75/125 kiekkoa: 1) Kimberly Rhode Yhdysvallat 74, 2) Danka Bartekova Slovakia 71, … 12) Marjut Heinonen 67. 31 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.