Sebastian Långström kymmenes nuorten maailmancupissa
22.3.2018 klo 09:59

Sebastian Långström kuvattuna helmikuun EM-kisoissa Unkarissa. (Kuva: Lassi Palo)

Sebastian Långström on sijoittunut nuorten maailmancupin ilmakiväärissä kymmenenneksi. Kilpailu käytiin torstaina Australian Sydneyssä.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäinen nuorten maailmancup on käynnissä Australian Sydneyssä – samassa paikassa, jossa kilpailtiin olympiamitaleista vuonna 2000. Nuorten cupiin osallistuu 153 urheilijaa, jotka edustavat 16 maata.

Kilpailussa on mukana yksi suomalainen urheiluampuja, Kyrkslätt Skytteföreningeniä edustava Sebastian Långström. Hän kilpaili torstaina poikien ilmakiväärissä, jossa hän sijoittui kymmenenneksi. Hänen tuloksensa oli 618,7. Finaaliraja oli 0,9 pistettä parempi eli 619,6.

Kiinan Zhang Changhong teki peruskilpailun parhaan tuloksen 624,7. Finaalissa voiton vei Kiinan 16-vuotias Liu Yuqi, joka voitti toiseksi sijoittuneen Unkarin Zalan Peklerin 1,1 pisteellä. Zhang sijoittui lopulta neljänneksi.

– Ihan ookoo kisa. Siitä ei paljon puuttunut, että olisi mennyt hyvin. Tänään en vain pystynyt parempaan. Kovasti joutui töitä tekemään, Långström kommentoi kilpailuaan.

Långström osallistuu perjantaina 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailuun.

– Huomiseen asentokisaan paremmin fiiliksin! Petti ja vapaa harjoitus menivät tuuleen totutellessa.

Vuoden toinen nuorten maailmancup on Saksan Suhlissa 22.-29. kesäkuuta.

ISSF:n nuorten maailmancup (kivääri, pistooli, haulikko)
19.-29.3. Sydney, Australia

Tuloksia to 22.3.

Poikien 10m ilmakivääri 60 ls + finaali: 1) Liu Yugi Kiina 247,1 (623,6), 2) Zalan Pekler Unkari 246,0 (623,6), 3) Arjun Babuta Intia 226,3 (623,9), 4) Zhang Changhong Kiina 205,1 (624,7), 5) Mohamad Rahman Singapore 183,6 (624,1), 6) Shahu Mane Intia 161,7 (621,4), 7) Fu Gangfeng Kiina 141,5 (619,6), 8) Surya Pratap Singh Intia 119,4 (621,2), … 10) Sebastian Långström 618,7. 13 osanottajaa.