Juho Kurjelle kaksi finaali-SE:tä
26.3.2018 klo 12:48

Juho Kurki.

Juho Kurki paransi kahta nimissään ollutta Suomen ennätystä viikonloppuna Ruotsin Eskilstunassa. Perjantaina koheni ilmakiväärin finaali-SE ja sunnuntaina pienoiskiväärin asentokilpailun finaali-SE.

Ruotsin Eskilstunassa järjestettiin viikonloppuna kansainvälinen Sweden GP. Kankaanpään Ampumaurheilijoita edustava Juho Kurki on ollut koko alkuvuoden ajan erinomaisessa vireessä, ja hyvä vire jatkui Ruotsissakin, sillä hän paransi kahta nimissään ollutta finaali-SE:tä.

Perjantain ilmakiväärifinaalissa syntyi tulos 250,8, joka on 0,7 pistettä parempi kuin entinen, viime tammikuussa tehty tulos. Kurki voitti Eskilstunan ilmakiväärikilpailun. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 624,0. Raseborgs Skyttaren Joni Stenström sijoittui neljänneksi. Peruskisassa hän tähtäsi 620,8 pistettä.

Kurki ja Stenström kilpailivat lauantaina 50m pienoiskiväärin makuuasennon kisassa. Kurki oli yhdeksäs tuloksellaan 621,2 ja Stenström 12:s tuloksellaan 619,8.

He jatkoivat urakointiaan vielä sunnuntaina 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailussa. Kurki oli peruskisan kakkonen hyvällä tuloksellaan 1176 (polvi 395, makuu 398, pysty 383). Parhaan tuloksen teki Norjan Simon Kolstad Klaussen, jonka tulos oli 1181 (395+399+387).

Stenström oli peruskisan seitsemänneksi paras 1157 pisteellään (386+390+381).

Kurjen hyvä tahti jatkui vielä kolmannen kisapäivän finaalissakin, jossa hän teki uuden SE:n 457,8. Entinen ennätys oli 456,2 ja tehty viime heinäkuussa. Kisan voiton vei Ruotsin Karl Olsson, jonka voittotulos oli 462,9. Stenström sijoittui kuudenneksi.

– Sweden GP:ssä oli vähän osanottajia, mutta kärki oli hyvää tasoa. Juhon asentojen peruskisakin oli oikein hyvä, luonnehti valmentaja Juha Hirvi.

Sweden GP:n tulokset löytyvät täältä.