Suomesta joukkue Euroopan nuorten liigan karsintaan Puolaan
11.4.2018 klo 11:51
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Euroopan nuorten liigan pohjoisen alueen karsintakilpailu järjestetään viikonloppuna Puolan Wroclawissa. Suomella on joukkue ilmakiväärissä.

Euroopan nuorten liigaan (European Youth League) saavat osallistua 14–18-vuotiaat urheiluampujat. Kyseessä joukkuekilpailu, ja joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia. EYL:ssä kilpaillaan ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

Suomen ja isäntämaa Puolan lisäksi ilmakiväärissä kilpailevat Tanska, Norja ja Ruotsi. Joukkueet nimeävät ykkös-, kakkos- ja kolmosampujansa. Kaikki joukkueet ampuvat kaikkia vastaan, ja eniten voittoja saavuttanut joukkue saa ykkössijan (maksimi 4 voittoa). Ykkönen kohtaa muiden maiden ykköset, kakkonen kakkoset ja kolmonen kolmoset. Kukin kilpailija ampuu 4×10 laukausta, ja kymmenen laukauksen jälkeen voitosta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden.

Suomen joukkueessa ampuvat viime viikonvaihteen SM-kilpailuissa hyvin menestyneet Viivi Kemppi, Essi Heiskanen, Riku Koskela ja Luukas Koota.

Ilmapistoolissa ovat mukana Puolan lisäksi Norja, Liettua, Viro ja Latvia.

EYL:n karsintoja järjestetään pohjoisen alueen lisäksi itäisellä ja läntisellä alueella. Kunkin karsinnan kaksi parasta joukkuetta ilmakivääristä ja ilmapistoolista pääsee EYL:n finaaliin, joka järjestetään Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa 18.-21. lokakuuta.

Finaalin kahteen lajiin pääsee mukaan myös yksi isäntämaan joukkue. Lisäksi karsintojen paras kolmanneksi sijoittunut joukkue saa paikan finaaliin. Finaalissa on siis kahdeksan joukkuetta kummassakin lajissa.

EYL:n karsintakilpailu (ilmakivääri ja -pistooli)
14.-15.4. Wroclaw, Puola

Suomen joukkue

Ilmakivääri: Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat), Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Luukas Koota (Esbo Skytteförening), Markus Suortti (Haminan Ampumaseura)