Kimmo Yli-Jaskari jatkaa tarkkuuslajien lajiryhmävastaavana
22.5.2018 klo 16:39
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kimmo Yli-Jaskari. (Kuva: Lassi Palo)

Suomen Olympiakomitea on valinnut viisi lajiryhmävastaavaa huippu-urheiluyksikön palvelukseen seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Kimmo Yli-Jaskari jatkaa tarkkuuslajien – eli muun muassa ampumaurheilun – sekä soudun ja melonnan lajiryhmävastaavana.

Heinäkuun 1. päivästä alkaen lajiryhmävastaavina toimivat Kimmo Yli-Jaskarin (tarkkuuslajit sekä soutu ja melonta) lisäksi Olli-Pekka Kärkkäinen (kestävyyslajit), Pasi Sarkkinen (kamppailulajit), Jani Tanskanen (taito-teholajit) ja Janne Vuorinen (rinnelajit).

Huippu-urheiluyksikön johtajana niin ikään 1. heinäkuuta aloittava Mika Lehtimäki kertoo valintojen tukevan suomalaisen huippu-urheilun strategiaa:

– Olemme muuttamassa organisaatiotamme niin, että huippuvaiheen ohjelmalla ei ole enää erillistä johtajaa, vaan panostamme strategiamme mukaisesti lisää lajiryhmävastaavien työhön. Heidän ensisijainen työmaansa on urheilijoiden ja valmentajien auttaminen valmentautumisen arjessa, Lehtimäki sanoo.

Olympiakomitean tiedotteen mukaan lajiryhmävastaavat kiinnittyvät tiiviisti huippu-urheilun toimintaympäristöihin, joita tässä tapauksessa ovat Vuokatti-Ruka urheiluakatemia, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea, Kuortaneen Urheiluopisto ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU. Osaan toimenkuvista kuuluu myös yhteispalkkausta näiden tahojen kanssa.

Lehtimäen mukaan lajiryhmävastaavien tehtäviin tuli yhteensä 20 hakemusta. Hakijoista vain kolme oli naisia.

– Hakijamäärä oli ennakoitua pienempi, mutta toisaalta tehtävä on erittäin vaativa sekä osaamisen että ajankäytön näkökulmasta. Haastattelimme kahdeksan henkilöä, ja valintoja ohjasivat sekä tukijärjestelmässämme olevien lajien painotukset että rakentamamme yhteistyösopimukset lajien, valmennuskeskusten ja urheiluakatemioiden kanssa.

Valinnoissa painottuivat Lehtimäen mukaan kokemus ja monipuoliset näytöt vaativissa huippu-urheilutehtävissä.

– Valitut henkilöt erottuivat muista hakijoista laaja-alaisen osaamisensa ja kokemuksensa puolesta. Kaikilla valituilla on liikuntatieteellinen opintotausta ja jokaisella heistä on kokemusta päävalmentajan tai valmennuspäällikön tehtävistä maajoukkuetasolta, sekä vahvat näytöt myös menestyksekkäästä arjen valmennustyöstä.

Lajiryhmävastaavien työ on ollut huippu-urheiluyksikön toiminnan ”ytimessä” sen perustamisesta saakka.

– Nyt tehdyillä rekrytoinneilla haluamme taata jatkuvuuden tehdylle työlle ja samalla vahvistaa yhteistyön toimintatapaa yksilölajeissa, Lehtimäki kiteyttää.

Joukkuepeleille nimetään oma lajiryhmävastaava myöhemmin. Kimmo Mustonen jatkaa työssään vammaisurheilun lajiryhmävastaavana Olympiakomitean ja Paralympiakomitean sopimuksen mukaisesti.

Lähde: Olympiakomitean tiedote 22.5.