Hae ampumaurheilun yläkoululeiritykseen 1. kesäkuuta mennessä
24.5.2018 klo 12:40
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Yläkoululeiri Tanhuvaaran urheiluopistolla

Ampumaurheilun yläkoululeirityksiä järjestetään kaudella 2018-2019 Kisakallion ja Tanhuvaaran urheiluopistolla. Suomen Ampumaurheiluliitto suosittelee tavoitteellisesti harjoittelevia ampumaurheilijoita hakemaan mukaan yläkoululeirityksiin. Yläkouluvaihe on tärkeä osa Urheilijan polkua ja kasvua huippu-urheilijaksi.

Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean yläkouluohjelmaa, jonka tarkoituksena on nuorten urheilijoiden tukeminen koulun ja urheilun yhteensovittamisessa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen. Yläkoululeirityksen myötä lahjakkailla nuorilla on matalampi kynnys ja paremmat valmiudet siirtyä myöhemmin urheiluakatemioihin.

Menneenä lukuvuotena ampumaurheilun yläkoululeirityksessä oli valtakunnallisesti mukana yhteensä 16 nuorta urheilijaa. Ampumaurheilun yläkoululeirityksiin ei ole pääsykoetestejä tai -kriteereitä. Tarvitaan riittävä kilpaurheilullisuus, mutta avainasemassa on urheilijan halu ja motivaatio kehittyä huippu-urheilijaksi. Lisäksi edellytetään perheen sitoutumista koko vuoden leiritysohjelmaan ja leirien väliseen kehitysprojektiin. Kokemukset kokonaisvaltaisesta ja tavoitteellisesta yläkoululeiriohjelmasta ovat olleet hyvin positiivisia niin perheiden, urheilijoiden kuin järjestelytahojenkin näkökulmasta.
Lue lisää kokemuksista Olympiakomitean uutisesta (joulukuu 2017).

Ampumaurheilun yläkoululeiritykset kaudella 2018-2019

Kisakallion yläkoululeiritys
(pääkaupunkiseudun urheiluakatemia ja Turun seudun urheiluakatemia)
valtakunnallinen yläkoululeiri, Ampumaurheiluliiton valmennuskeskus
7.-9. lk myös 2 aste, mukaan valitaan 20 nuorta
Haku 1.6.2018 mennessä
Hakulomake
Infoa Kisakallion yläkoululeirityksestä
Valmentajat:
Timo McKeown, pistooli
Marko Tanskanen, kivääri

Tanhuvaaran yläkoululeiritys
(Etelä-Savon urheiluakatemia)

7.-9. lk myös 2. aste, mukaan valitaan 20 nuorta
Haku 1.6.2018 mennessä
Hakulomake
Infoa Tanhuvaaran yläkoululeirityksestä
Valmentaja:
Marko Leppä

Lisätietoja ampumaurheilun yläkoululeirityksestä
Nuoriso- ja koulutuspäällikkö
Timo Rautio, 040 8202300
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi