Joonas Kallio kahdeskymmenesneljäs sotilaiden isopistoolissa
2.6.2018 klo 17:04
Mikko Taussi

Sveitsin Thunissa järjestettävät 50. sotilaiden ammunnan maailmanmestaruuskisat jatkuivat lauantaina miesten isopistoolin henkilökohtaisella kilpailuilla. Muissa lajeissa oli harjoituspäivä.

Ainoana suomalaisista isopistoolin henkilökohtaiseen kilpailuun selvinneellä Joonas Kalliolla oli eilistä hiukkasen parempi päivä. Kallio ampui tilapäisellä telttaradalla ampumaan 573 pistettä (289-284). Tällä tuloksella Kallion sijaluku oli 24.

Isopistoolin henkilökohtaisen mestaruuden voitti Azerbaijanin Ruslan Lunev 589 (293-296), hopeaa nappasi Viron Peeter Olesk tuloksella 585 (288-197) ja pronssille selvisi Kiinan Yongde Jin 581 (294-287). Kaiken kaikkiaan kahdeksan ampuja ampui yli 580 pistettä.

Sotilaiden maailmanmestaruuskilpailuissa ammutaan sekä kiväärillä 300 metrin ja 50 metrin matkoilta että pistoolilla 25 metrin matkalta. Kiväärimiehet kilpailevat ISSF:n vakiokivääri- ja CISM:n kiväärin pika-ammunnoissa. Naisten kiväärissä ammutaan pienoiskiväärin makuu- ja asentokilpailu ISSF:n sääntöjen mukaisesti. Pistoolissa ammutaan ISSF:n isopistooli- ja CISM:n pistoolin pika-ammunta.

ISSF-lajien jälkeen kilpailuissa siirrytään ampumaan CISM:in lajeja. Kiväärin pika-ammunta muistuttaa vakiokivääriammuntaa, mutta kisa ammutaan kymmenen laukauksen sarjoina. Polvelta ampuma-aika sarjaa kohden on 2 minuuttia, makuulta 1,5 minuuttia ja seisten 2 minuuttia. Sarjat ammutaan erikseen komennettuina. Pistoolin pika-ammunnassa ammutaan isopistoolilla 60 laukausta viiden laukauksen sarjoina. Ensimmäiset neljä sarjaa ammutaan 10 sekunnissa, seuraavat neljä sarjaa 8 sekunnissa ja viimeiset neljä sarjaa 6 sekunnissa.

Kilpailujen tuloksia voi seurata osoitteessa www.results.sius.com. Tunnelmat välittyvät parhaiten osoitteissa facebook.com/groups/CSCshooting/ tai facebook.com/cism suisse tai cism.wmc.ch tai cism-shooting.ch/.

– 50 m pienoiskiväärin asentokilpailu (3×40), henkilökohtainen kilpailu
– 25 m pistoolin pika-ammunta, henkilökohtainen kilpailu.

Suomen joukkueen kokoonpano
Kivääri (300 m): Juho Kurki , Juho Autio ja Aleksi Leppä
Kivääri (50 m): Satu Korhola
Pistooli (25 m): Joonas Kallio, Petri Ylinen ja Marko Talvitie
Joukkueen johto: Mikko Taussi, Henri Häkkinen, Jorma Jäntti ja Matti Viljakainen
ISSF-tuomari: Marko Leppä.