Juho Kurki seitsemäs kiväärin pika-ammunnan henkilökohtaisessa kilpailussa
4.6.2018 klo 11:32
Mikko Taussi

Maanantain sotilaiden maailmanmestaruuskilpailujen päätöslajeista kantautui Suomeen piristävä uutinen Juho Kurjen noustua eilispäivän tummista hetkistä takaisin päivän valoon. Kurki taisteli itsensä hienosti seitsemännelle sijaluvulle. Myös muut suomalaiset ampuivat tasaisen hienosti.

Maanantain muita suomalaislajeja olivat miesten pistoolin pika-ammunnan henkilökohtainen kilpailu sekä naisten pienoiskiväärin asento-kilpailun henkilökohtainen kilpailu.

Juho Kurjen pika-ammunta lähti verkkaisesti liikkeelle. Polvelta Kurki napsi 189 pistettä ja makuulta 194. Pystyasennosta Kurki ampui hienosti 185 pistettä. Lopputuloksellaan 568 hän saavutti sijaluvun 7. Toiseksi parhaana suomalaisena Aleksi Leppä saavutti sijaluvun 8 ampumalla 567 pistettä (186-195-186). Juho Autio täydensi tasaista suomalaisrintamaa tehden tänään 564 pistettä (188-195-181). Aution sijoitus oli 12.

Maailmanmestaruuden voitti tänään Norjan Odd-Arne Brekne, joka saavutti 577 (195-196-186) pistettä. Hopeaa otti Sveitsin Gilles Dufaux tuloksella 575 (194-195-186) ja pronssia Tanskan Steffen Olsen tuloksella 574 (195-198-181).

Pistoolin pika-ammunnan maailmanmestaruuden voitti Venäjän Alexei Klimov tuloksella 587 (196-195-196). Hopeaa otti Kiinan Yongde Jin 585 (198-192-195) ja pronssia Ukrainan Pavlo Korostylov tuloksella 58x (197-195-19x).

Ainoana suomalaisena henkilökohtaiseen kilpailuun selviytynyt Joonas Kallio ampui tänään 568 (188-190-190).

Naisten pienoiskiväärin henkilökohtaisen maailmanmestaruuden nappasi kovatasoisessa kilpailussa Venäjän Julia Karimova tuloksella 1180 (392-400-388, 79x). Korean Sang Hee Bae otti hopeaa samalla pistemäärällä 1180 (395-395-388, 65x). Pronssille ylsi Ukrainan Lesia Leskiv tuloksella 1178 (394-397-387). Suomen Satu Korhola saavutti sijaluvun 30. hyvällä, uudella ennätystuloksellaan 1135 (382-390-363). 21 ampujaa ylitti 1160 pisteen rajan.

CISM:n kiväärin pika-ammunta muistuttaa vakiokivääriammuntaa, mutta kisa ammutaan kymmenen laukauksen sarjoina. Polvelta ampuma-aika sarjaa kohden on 2 minuuttia, makuulta 1,5 minuuttia ja seisten 2 minuuttia. Sarjat ammutaan erikseen komennettuina. Pistoolin pika-ammunnassa ammutaan isopistoolilla 60 laukausta viiden laukauksen sarjoina. Ensimmäiset neljä sarjaa ammutaan 10 sekunnissa, seuraavat neljä sarjaa 8 sekunnissa ja viimeiset neljä sarjaa 6 sekunnissa.

Kilpailujen tuloksiin voi tarkemmin tutustua osoitteessa www.results.sius.com. Tunnelmat välittyvät parhaiten osoitteissa facebook.com/groups/CSCshooting/ tai facebook.com/cism suisse tai cism.wmc.ch tai cism-shooting.ch/.

Suomen joukkue saavutti päättyneissä 50. sotilaiden ammunnan maailmanmestaruuskilpailuissa hopeaa vakiokiväärin joukkuekilpailussa. Joukkueessa ampuivat Juho Kurki, Juho Autio ja Aleksi Leppä.