Maltan maailmancup: Tommi Takanen skeetin 13:s
9.6.2018 klo 20:33

Tommi Takanen.

Haulikkolajien maailmancup jatkui lauantaina Maltan Siggiewissä. Tommi Takanen sijoittui miesten skeetissä 13:nneksi. Oskari Kössi oli 27:s ja Timo Laitinen 43:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden toiseksi viimeisen maailmancupin kisatapahtumat jatkuivat Maltan Siggiewissä lauantaina, jolloin miesten skeetissä ammuttiin toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa ja finaali.

Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen sijoittui parhaana suomalaisena 13:nneksi, kun hän ampui tuloksen 118 (23+24+24+23+24). Finaaliraja oli 121. Takasen mukaan olosuhteet eivät anna selittelylle sijaa:

– Tuulessa pitää myös osua, ja kohtuullisesti osuttiinkin. Pääosin pyörittiin hyvän suorituksen alueella, mutta sitten välillä mentiin suoralla tiellä mettään ja kovaa. Kisa oli ookoo, ja plussan puolelle jäätiin.

Sibbo Skyttegillen Oskari Kössin tulos oli 116 (25+21+23+25+22), jolla hän oli kilpailussa 27:s. Saman seuran Timo Laitinen rikkoi 113 kiekkoa (21+23+21+23+25) ja sijoittui 43:nneksi. Mqs-ampuja Aleksi Ahokas (Ala-Hämeen Ampujat) teki tuloksen 118 (21+25+24+24+24).

– Totaalinen epäonnistuminen. Muuta sanottavaa ei juurikaan ole. MM-raja sentään meni rikki, Kössi sanoi.

Laitinen puolestaan totesi, että olosuhteet olivat eilen haastavat, ”muttei se ole mikään selitys ohiampumiselle”.

– Eli ei pääse kovin iloisia runoja kirjoittelemaan tästä kisasta. Lisää treeniä vaan, uusi vaihde silmään ja etiäpäin, hän summasi.

Ahokkaan mukaan kisa meni ensimmäistä sarjaa lukuunottamatta hyvin.

– Siinä oli ehkä liikaa yrittämistä, ja kova tuuli teki osansa. Huippuradat ja hyvä kokemus, tästä on hyvä jatkaa, hän sanoi.

Venäjän Anton Astahov teki peruskilpailun parhaan tuloksen 124. Hän sijoittui finaalissa neljänneksi, kun voiton vei Yhdysvaltain Vincent Hancock. Hancock voitti toiseksi tulleen Egyptin Azmy Mehelban pistein 56-54.

Tämä oli Hancockin uran kymmenes maailmancupin voitto ja kolmas peräkkäinen. Hän voitti kaksi edellistäkin maailmancupia. Hancock on erittäin menestynyt urheilija, sillä hän voitti olympiakultaa Lontoossa (2012) ja Pekingissä (2008).

Siggiewissä ei ole kilpailutapahtumia sunnuntaina. Naisten trapin ensimmäinen kilpailupäivä ammutaan maanantaina. Cup päättyy torstaina.

Vuoden viimeinen ISSF:n maailmancup (haulikkolajit) järjestetään Yhdysvaltain Tucsonissa 9.-19. heinäkuuta.

ISSF:n maailmancup (haulikko)
5.-15.6. Siggiewi, Malta

Tuloksia la 9.6.

Miesten skeet 125 kiekkoa + finaali): 1) Vincent Hancock Yhdysvallat 56 (123), 2) Azmy Mehelba Egypti 54 (121), 3) Gabriele Rossetti Italia 45 (121), 4) Anton Astahov Venäjä 33 (124), 5) Jaroslav Startsev Venäjä 26 (122), 6) Eric Delaunay Ranska 16 (121), … 13) Tommi Takanen 118, … 27) Oskari Kössi 116, … 43) Timo Laitinen 113. 101 osanottajaa. Mqs: Aleksi Ahokas 118.