Kymmenen Suomen ennätystä kansallisen trapin SM-kisoissa
10.6.2018 klo 21:09
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kansallisen trapin ikäkausi- ja LV-sarjojen SM-kilpailut järjestettiin viikonvaihteessa Siilinjärven Raasiossa. Kisoissa tehtiin kaikkiaan kymmenen Suomen ennätystä.

Tulostahti kansallisen trapin Ikäkausi- ja LV-sarjojen SM-kisoissa vain kiihtyi, kun päästiin sunnuntain sarjoihin. K-SHA:n Jouni Hyypiä ampui LV1-sarjassa kilpailun parhaan tuloksen 89 osumaa ja paransi voimassa olevaa SE-tulosta.

Y15-sarjassa Kaustisten Pohjan Veikkojen Viljami Teirikangas ampui 86 osumaa, joukossa yksi täysi sarja. Entinen Suomen ennätys parani peräti 16 kiekolla!

Y17-sarjassa JMS:n Samuli Kiili sivusi SE-tulosta osuttuaan 83 savikiekkoon. Hopean otti uusinta-ammunnan jälkeen Kaustisten Kim Vapola osuttuaan uusinnassa kahdeksaan kiekkoon. Peruskilpailun tulos oli hänellä ja pronssin ottaneella Mikko Vehnämaalla (P-HA) 82 osumaa.

Y20-sarjan mestari on Juhani Moilanen Oulusta tuloksella 85 osumaa.

Naisten Suomen mestari on Satu Pylkkänen KaMy 58 -seurasta uudella SE-tuloksella 88 osumaa. Toiseksi ja kolmanneksi tulivat moninkertaiset arvokisamitalistit Satu Pusila (86 osumaa) ja Pia Nybäck (85). Kaikkiaan naisia mukana oli 24.

Joukkuekilpailuissa tuli uusi SE-tulos 240 osumaa Kaustisten Pohjan Veikkojen ampumana. Joukkueessa ampuivat Merja Ahola, Lotta Seppinen ja Johanna Vähäpesola.

Myös nuorten joukkue-SE korjaantui, kun P-HA:n ykkösjoukkue (Riku Lempinen, Arttu Eskola ja Ville Lahtinen) osui 212 savikiekkoon.

Teksti: Seppo Mahlamäki