Liikkuvan maalin ampujat tiukassa taistossa MM-kisapaikoista
10.6.2018 klo 16:17
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Heikki Lähdekorpi.

Liikkuvan maalin kotimaan MM-näyttökilpailut kilpailtiin viikonvaihteessa Kangasalla ja Tampereella. Paikat Etelä-Korean Changwonin MM-kilpailuihin ovat monen tähtäimessä, mikä näkyi jälleen tulostasossa.

Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) voitti suvereenisti 50m liikkuvan maalin MM-näyttökilpailut Kangasalla. Kisa ratkottiin yhteistuloksen perusteella, jossa Lähdekorpi oli ensimmäinen tuloksella 985.

Kärkikolmikko oli kovilla tuloksilla seitsemän pisteen sisällä, kun Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat oli toinen tuloksella 979 ja Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) kolmas tuloksellaan 978. Lähdekorpi kommentoi, että ”hyvä päivä, yhdelläkään paukulla ei pelottanut ampua kymppiä”.

Lähdekorven lisäksi Hulkkonen ampui sekajuoksuilla komeaa sarjaa, kun ensimmäinen puolikas oli 198 ja toinen 196.

– Eka puokki meni ihan ok, mutta toisen sarjan lopussa oli pieniä vaikeuksia.

Päivä lähti hieman vaikeasti Hulkkosella käyntiin, kun aseen liipaisin oli huomattavasti normaalia herkemmällä ja sitä piti säätää uudelleen.

– Nopeat menivät hyvin, kun sain liipasimen säädettyä normaaliksi, Hulkkonen kertoi.

Naisissa Henna Vehviläinen (Kymppi 64) ampui yhteistuloksen 852. Nuorissa M20 sarjan voiton vei Aaro Vuorimaa, kun Mikko Hakala oli toisena. Molemmat nuoret ampuivat ensimmäiset 50m kilpailunsa ja tulostaso näytti heti lupaavalta.

Sunnuntai kilpailtiin 10m MM-näyttökilpailun merkeissä Tampereella. Miesten neljän kärki oli sunnuntaina viiden pisteen sisässä, joka kuvaa Suomen tasoa liikkuvassa maalissa. Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64) oli päivän paras neljän pisteen kaulalla yhteistuloksellaan 959.

– Tänään oli tasainen päivä, mutta toki sieltä olisi ollut pisteitä otettavissa enemmän. Tuuri käy sitten toiste, kun tänään oli monta 9,9:ä, Heikkilä kommentoi päivän ammuntaa.

Lähdekorpi oli neljäs yhteistuloksellaan 954. Hopeasta uusivat Hulkkonen ja Niklas Hyvärinen (RS), jotka ampuivat ensimmäiset uusintalaukaukset molemmat kymppiin. Seuraavalla parilla Hyvärinen 9 ja 9, Hulkkonen 10 ja 8, ja peli jatkui. Voiton vei Hyvärinen lopulta kahdella kympillä loppuun, kun Hulkkonen ampui 18.

Nuorissa Aaro Vuorimaa ampui oman ennätyksensä sekajuoksuilla komeaan lukemaan 378.

– Enkka parani kyllä varmaan parikymmentä pinnaa, että hyvinhän se meni, Vuorimaa totesi.

Seuraavat liikkuvan maalin MM-näyttökilpailut ammutaan Inkoossa, ja heinäkuussa on viimeisten näyttöjen paikka Salon kisoissa.

Teksti: Jani Suoranta

Kaikki tulokset oheisessa liitteessä: Tulokset KLA & TRE MM näyttö