Satu Mäkelä-Nummela voitti jälleen maailmancupin!
12.6.2018 klo 19:46
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela taas ykkönen! (Kuva: Mopsi Veromaa)

Satu Mäkelä-Nummela voitti jo toisen kerran peräkkäin naisten trapin, kun haulikkolajien maailmancup jatkui tiistaina Maltan Siggiewissä. Noora Antikainen sijoittui 14:nneksi ja Mopsi Veromaa 18:nneksi. Jukka Laakso on miesten trapissa 32:ntena.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupissa Maltan Siggiewissä ammuttiin tiistaina naisten trapin toinen kilpailupäivä eli viimeiset 50 kiekkoa ja finaali.

Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ampui peruskilpailun parhaan tuloksen 118 (23+24+24+23+24). Se jää kolme kiekkoa hänen nimissään olevasta ja aiemmin keväällä tehdystä Suomen ennätyksestä. Saksan Katrin Quoossin tulos oli 117 ja Venäjän Jekaterina Rabajan 116.

Finaalissa Mäkelä-Nummela otti voiton vakuuttavalla tavalla, sillä hän oli Quoossia parempi pistein 44-41. Tämä oli Mäkelä-Nummelan toinen maailmancupin voitto peräkkäin ja kaikkiaan uran kahdeksas. Lisäksi hänellä on yksi maailmancupin finaalin voitto (2012).

Tämä kausi on sujunut erinomaisesti, sillä hän sijoittui vuoden ensimmäisessä maailmancupissa Meksikossa henkilökohtaisessa kilpailussa kymmenenneksi ja voitti parikilpailun Vesa Törnroosin kanssa. Edellinen maailmancupin voitto tuli huhtikuussa Etelä-Korean Changwonissa.

– Nyt on tosi hyvä olo, ja tästä on erittäin mukava jatkaa, iloinen Mäkelä-Nummela sanoi palkintojenjaon jälkeen.

– Oli tämä hieno homma! En olisi uskonut, että olen peruskilpailun ykkönen ja pidän paikkani loppuun asti. Finaalissa oli ajoittain tuskaista, mutta sain koottua hyvin itseni. Nyt on sitten taas harjoiteltava seuraavia karkeloita varten.

Changwonissa järjestetään 31.8.-15.9. ampumaurheilun MM-kilpailut. Siellä jaetaan maailmanmestaruuksien lisäksi ensimmäiset olympiamaapaikat Tokioon 2020. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa.

Mopsi Veromaa (vas.),Pekka Maunula, Satu Mäkelä-Nummela ja Noora Antikainen Maltan maailmancupissa. (Kuva: Noora Antikainen)

Finaaliraja oli 115, josta 14:nneksi sijoittunut Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) jäi neljä kiekkoa tuloksellaan 111 (20+23+23+23+22).

– Kilpailussa oli paljon hyvää ja muutama huono hetki. Ensimmäinen sarja oli tasaisesti haastava, mutta seuraavissa sarjoissa alkoi kulkea normaaliin tapaan, Antikainen sanoi.

– Radat ovat hienot ja erilaiset, ja lähdön kanssa piti olla tosi tarkkana. Piti katsoa normaalia korkeammalle, ja se toi minulle hieman haasteita. Ekaa sarjaa lukuun ottamatta siis tasainen kilpailu. Tulostaso kertoo, että radat ovat haastavat kaikin puolin.

Mopsi Veromaan (Sibbo Skyttegille) tulos oli 109 (22+21+22+21+23), jolla hän sijoittui 18:nneksi. Hän ei pitänyt tulostaan ”kummoisena”, mutta tasaista oli.

– Suoritukseni kyllä koheni melko katastrofaalisten harjoitusten jälkeen siedettäväksi, ja uskon, että ammuntani lähtee taas nousuun. Ilmatkin ovat hellineet, ja ampumarata on hieno ja mukava ampua, Veromaa summasi.

Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ampui ensimmäisen kerran mqs-ampujana ja teki tuloksen 112 (23+21+23+23+22).

– Radat ja olosuhteet olivat erinomaiset, mutta taas jäi se viimeinen silaus puuttumaan, jotta olisi voinut olla tyytyväinen, hän sanoi.

Miesten trapissa ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) jatkaa kilpailua parhaana suomalaisena rikottuaan 46 (23+23) kiekkoa. Hän on 32:ntena. Kilpailun kärjessä ovat 49 kiekkoa rikkoneet Andreas Makri (Kypros), Jack Wallace (Australia), Antonio Bailon (Espanja), Du Yu (Kiina) ja Marcelo Viaro (Brasilia).

Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) on 67. sijalla tuloksellaan 44 (21+23). Mirka Kyyrösen (Sibbo Skyttegille) tulos oli myös 44 (22+22), ja hän on 74:ntenä. Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki mqs-ampujana tuloksen 45 (22+23).

Miesten trap päättyy huomenna (75/125 kiekkoa ja finaali). Siggiewin maailmancupin viimeinen kilpailupäivä on torstai. Tuolloin ammutaan trapin parikilpailu, joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020. Suomen joukkueissa ampuvat Jukka Laakso – Satu Mäkelä-Nummela ja Mirka Kyyrönen – Mopsi Veromaa.

Vuoden viimeinen ISSF:n maailmancup (haulikkolajit) järjestetään Yhdysvaltain Tucsonissa 9.-19. heinäkuuta.

ISSF:n maailmancup (haulikko)
5.-15.6. Siggiewi, Malta

Tuloksia ja tilanteita ti 12.6.

Naisten trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 44 (118), 2) Katrin Quooss Saksa 41 (117), 3) Jekaterina Rabaja Venäjä 30 (116), 4) Carole Cormenier Ranska 27 (115), 5) Penny Smith Australia 23 (115), 6) Zuzana Rehak Stefecekova Slovakia 17 (115), … 14) Noora Antikainen 111, … 18) Mopsi Veromaa 109. 56 osanottajaa. Mqs: Marika Salmi 112.

Miesten trapin 1. kilpailupäivä, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) Andreas Makri Kypros, Jack Wallace Australia 49, 3) Antonio Bailon Espanja 49, 4) Du Yu Kiina 49, 5) Marcelo Viaro Brasilia 49, … 32) Jukka Laakso 46, … 67) Eemil Pirttisalo 44, … 74) Mirka Kyyrönen 44. 111 osanottajaa. Mqs: Vili Kopra 45.

Kaikki tulokset löydät täältä.