Eurooppalaisille murusia ensimmäisissä action airin MM-kilpailuissa
6.7.2018 klo 18:13
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Yhdeksän suomalaisampujaa osallistui IPSC action airin ensimmäisiin MM-kilpailuihin Hong Kongissa 30.6. –2.7. Lajin mekan Hong Kongin omat ampujat rohmusivat suurimman osan mitalisaaliista kilpailuissa, joihin osallistui lähes 500 ampujaa eri puolilta maailmaa. Kilpailu käsitti yhteensä 30 stagea ja noin 600 laukausta. Aseluokkia oli neljä: classic, open, production ja standard.

Paras suomalaistulos oli hyvinkääläisen Juha Toivolan 55. sija standard-luokassa prosentein 75,68. Yleiskilpailun eri luokissa vain muutamat eurooppalaiset onnistuivat kiilaamaan itsensä 50 parhaan ampujan joukkoon.

– Kovaa menivät kärjessä. Vielä pitää saada karsittua virheitä ja hiottua tekniikkaa, että saa kiinalaiset kiinni, Juha Toivola (kuvassa) sanoi.

Myös open-luokan paras suomalainen Mika Vuolle sai kisoista paljon ajatuksia jatkoa ajatellen:

– Tavoitteenani oli saada tasaisenvarmalla suorituksella mahdollisimman hyvä tulos. Ammuin aika virheettömästi, mutta vauhtia jäi uupumaan paljon. Liikkuminen, ampuma-asemaan tulo ja siitä poistuminen, tähtäinkuvan ottaminen ja pienet yksityiskohdat – niissä riittää vielä meikäläisillä hiottavaa. Samoin kalusto pitää saada paremmaksi, Mika Vuolle sanoi.

Maailmanmestaruuskilpailujen arvoisesti Hong Kongin Kowloon bayn Kitec-areenalle rakennetut radat olivat vaikeita ja vaativat melkoista nopeutta.

Viime hetkille tiukkana pysyneen kärkikamppailun open-luokassa käänsi edukseen Hong Kongin raudanlujasta joukkueesta Chunki Wu. Standard-luokassa mestariksi nousi Hong Kongia edustava kokenut Warout Lau. Production-luokan mestariksi ampui Yik Man Chan ja classic-luokassa ensimmäisen MM-kullan vei Ka Chun Chan – isäntämaasta hekin.

Suomalaissijoitukset:

Suomalaissijoitukset:

Open

112. Mika Vuolle 62,91 %
119. Roy Juurijoki 61,10 %
153. Tomy Lindström 49,37 %
160. Sami Ylönen 43,31 %

Standard

55. Juha Toivola 75,68 %
129. Kaisa Selkämaa 62,36 %
142. Arttu Salminen 59,15 %
175. Pirjo Leinonen 47,62 %

Classic

29. Juha Sarametsä 41,46 %