Väätäinen nujersi Pesosen vasta finaaliuusinnassa Pogostan Kiulussa
15.7.2018 klo 19:22
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lari Pesonen oli kolmantena vuotena peräkkäin Pogostan Kiulu -skeetin finaaliuusinnassa, mutta tällä kertaa Simo Väätäinen vei voiton. Sekä Väätäinen että Pesonen ampuivat tasokkaassa kilpailussa omat finaaliennätyksensä 57.

Pogostan Kiulu kisattiin myös sunnuntaina helteisessä 28:n asteen paahteessa. Miesten peruskilpailun ykkönen oli A-HAn Janne Vallioniemi tuloksella 119. Kiekon päässä olivat SSG:n Simo Väätäinen ja IEM:n Lari Pesonen.

– Peruskisa oli yhtä kierrosta lukuun ottamatta hyvä. Finaali kulki hyvin alusta loppuun, siihen olen tyytyväinen kyllä. Tiukille meni ratkaisu, ja nyt kääntyi näin päin. Ja tietysti kyllä se voitto maistuu, Väätäinen sanoi tyytyväisenä.

Pesonen oli jo kolmatta vuotta peräkkäin Pogostan Kiulun finaaliuusinnassa. Kaksi vuotta sitten tuli voitto, mutta viime ja tänä vuonna niukka tappio.

– Peruskisaan jäi parantamisen varaa, eikä täysin voi olla tyytyväinen siihen. Toisaalta pummit kasaantui yhtä lukuunottamatta samalle paikkaa että tietää ainakin, missä on parannettavaa viikon päähän SM-kisoihin. Finaaliin tyytyväinen, kun oman ennätyksen sain ammuttua, Pesonen sanoi.

Kilpailussa ammuttiin myös uusi Suomen ennätys Y70-sarjassa, kun järjestävän seuran Pentti Särkkä ampui sekä peruskilpailun että finaalin Suomen ennätyksen (108 ja 127)

Kuvissa miesten kolme parasta ja Pentti Särkkä (kuvat Teija Pesonen)

Tulokset:

Pogostan Kiulu:

Skeet

Miehet: 1) Simo Väätäinen, SSG 118/(10)+57/( 5), 2) Lari Pesonen, IEM 118/(09)+57/( 4), 3) Timi Vallioniemi, A-HA 113+45, 4) Janne Vallioniemi, A-HA 119+32, 5) Tomi Ahava, OSH 112+24, 6) Heikki Kannisto, TSHA 108+14, 7) Juha Nieminen, EUSA 98, 8) Vili Vajanto, SiuRa 74.

Naiset: 1) Raija Lyly, LHA 96+29.

Lopputulokset