EM-haulikko: Teemu Ruutana yhdeksäs poikien trapissa, Mopsi Veromaa neljäntenä naisten kisassa
2.8.2018 klo 19:52

Teemu Ruutana otti saman sijoituksen EM-kisoissa kuin MM-kisoissakin: yhdeksäs. (Kuvat: Risto Aarrekivi)

Teemu Ruutana sijoittui poikien trapissa yhdeksänneksi, kun haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat torstaina Itävallan Leobersdorfissa. Hän jäi uudella ennätyksellään 118 kiekon päähän finaaliuusinnasta. Juho Mäkelä oli 13:s ja Vili Kopra 17:s. Mopsi Veromaa on naisten trapissa ensimmäisen päivän jälkeen neljäntenä. Vesa Törnroos on miesten kilpailussa 37:ntena.

Juho Mäkelä oli kisan 13:s.

Haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat torstaina Itävallan Leobersdorfissa. EM-mitaleista ammutaan henkilökohtaisten lajien lisäksi parikilpailuissa (trap, skeet, kaksoistrap) sekä erillisissä trapin ja skeetin joukkuekilpailuissa. Viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai 12. elokuuta.

Torstai oli vilkas päivä, sillä ohjelmassa olivat poikien ja tyttöjen trapin viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit sekä miesten ja naisten trapin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaalit ovat vuorossa perjantaina.

Leobersdorfin ampumaradalla oli tänään kilpailemassa kaikkiaan yhdeksän suomalaista urheiluampujaa. Poikien trapissa olivat mukana Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Juho Mäkelä (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat). Tyttöjen trapissa ei ollut suomalaisedustusta.

Ruutana teki ennätyksensä 118 (22+24+25+23+24), jolla hän jäi kiekon päähän finaaliuusinnasta. Hän sijoittui viime vuoden Moskovan MM-kilpailujen tavoin yhdeksänneksi. Ranskan Clement Bourgue ja Ison-Britannian Theo Ling tekivät peruskilpailun parhaan tuloksen 123.

– Kisa oli hieno ja kovatasoinen. Pieni pettymys oli tietysti se, kun finaaliuusinta jäi kiekon päähän. Tulokseen on pakko olla jokseenkin tyytyväinen, koska se on uusi ennätykseni. Mutta se ei vaan nyt riittänyt, Ruutana sanoi.

Kansainvälisten arvokisojen ensikertalainen Mäkelä paukutti rikki 115 kiekkoa (23+23+25+20+24) ja sijoittui 13:nneksi. Hän piti tulostaan ”aika hyvänä”.

– Kisa meni hyvin neljättä sarjaa lukuunottamatta. Se jäi vähän painamaan mieltä, mutta muuten meni melko hyvin ekoiksi EM-kisoiksi, Mäkelä summasi suorituksensa.

Vili Kopra.

Kopra voitti viime vuonna Azerbaidzhanin Bakussa poikien EM-kultaa. Nyt tuli 17:s sija tuloksella 114 (24+21+25+23+21). Hän oli tyytyväinen tulokseensa, sillä se meni muihin kauden kisoihin nähden hyvin, hän sanoi.

– Olosuhteet ja radat olivat hyvät. Nyt positiivisin mielin kohti Etelä-Koreaa, Kopra viittasi Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) joka neljäs vuosi järjestettäviin MM-kilpailuihin. Ne ovat elo-syyskuussa Etelä-Korean Changwonissa.

Poikien EM-finaalissa voiton vei Turkin Murat Ilbilgi. Hän voitti Ranskan Clement Bourguen 38-37. Tshekin Fabio Beccari sai pronssia, ja Ling oli neljäs.

Miesten trapissa Suomea edustavat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura). Heistä ensimmäisen päivän urakastaan suoriutui parhaiten Törnroos, joka teki 37. sijaan oikeuttaneen tuloksen 47 (23+24). Laakso on tuloksellaan 45 (21+24) sijalla 64. Pirttisalo teki saman tuloksen (22+23) ja on 66:ntena.

Kilpailun kärjessä on kaikki 50 kiekkoa rikkonut kolmikko Maxime Mottet (Belgia), Anton Glasnovic (Kroatia) ja Borko Vasiljevic (Serbia). Viisitoista miestä teki tuloksen 49, ja tuloksen 48 paukutti neljätoista miestä.

Naisten trapissa ovat suomalaisista mukana Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille).

Mopsi Veromaa.

Veromaa jatkaa kilpailua parhaana suomalaisena rikottuaan 48 kiekkoa (24+24). Hän on neljäntenä, kun kilpailun kärjessä on kaikki 50 kiekkoa rikkonut Ranskan Melanie Couzy ja Italian Federica Caporuscio ja Espanjan Francisca Munoz de Leon Moral tekivät tuloksen 49.

Mäkelä-Nummela on 14:ntenä tuloksellaan 46 (22+24), ja Antikainen on 24. sijalla tehtyään tuloksen 43 (21+22).

Itävallan EM-kisoihin osallistuu 387 urheiluampujaa 42 maasta. Suomalaisia on mukana viisitoista.

Haulikkolajien EM-kilpailut
30.7.-13.8. Leobersdorf, Itävalta

Tuloksia ja tilanteita to 2.8.

Poikien trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Murat Ilbiilgi Turkki 38 (121), 2) Clement Bourgue Ranska 37 (123), 3) Fabio Beccari Tshekki 27 (120), 4) Theo Ling Iso-Britannia 25 (123), 5) Manuel Vieira da Silva Portugali 20 (119/uusinta 7), 6) Matteo Marongiu Italia 17 (122), 7) Adria Martinez Torres Espanja 119/6, 8) Jan Palacky Tshekki 119/6, … 9) Teemu Ruutana 118, … 13) Juho Mäkelä 115, … 17) Vili Kopra 114. 37 osanottajaa.

Miesten trap, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (50/125 kiekkoa): 1) Maxime Mottet Belgia, Anton Glasnovic Kroatia, Borko Vasiljevic Serbia 50, … 37) Vesa Törnroos 47, … 64) Jukka Laakso 45, … 66) Eemil Pirttisalo 45. 87 osanottajaa.

Naisten trap, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (50/125 kiekkoa): 1) Melanie Couzy Ranska 50, 2) Federica Caporuscio Italia 49, 3) Francisca Munoz de Leon Moral Espanja 49, 4) Mopsi Veromaa 48, … 14) Satu Mäkelä-Nummela 46, … 24) Noora Antikainen 43. 37 osanottajaa.

Lisää tietoa kilpailuista ESC:n sivuilla.

Kisaohjelma: ech_2018_leobersdorf_aut___final_program___with_timings___4