Annika Sihvonen toinen Novi Sadissa, Juho Kurki viides
12.8.2018 klo 21:21

Annika Sihvonen hienosti palkintopallilla. (Kuva: Pirjo Peltola)

Annika Sihvonen sijoittui toiseksi Serbian Novi Sadissa järjestyn kansainvälisen GP-kilpailun 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa. Juho Kurki oli pienoiskiväärin asentokisassa viides.

Kuten aiemminkin on kerrottu, Serbian Novi Sadissa on käynnissä kansainvälinen GP-kilpailu, johon osallistuu neljä suomalaista kivääriampujaa: Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Joni Stenström (Raseborgs Skyttar), Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) ja Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura). Heidät kaikki on nimetty Suomen joukkueeseen Etelä-Koreassa 31.8.-15.9. järjestettäviin MM-kilpailuihin.

Sihvosen tämän päivän 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailu alkoi vaisusti, sillä ensimmäinen sarja oli 101,7.

– Mielestäni ammuin hyvin, mutta keskikymppiä ei vain tullut. Jatkoin ammuntaa samalla tavalla – ja keskikymppiä alkoi tulla. Kolmannessa sarjassa koin yhden ampumaurani huippuhetken, kun ammuin 10,9 osuman, joka oli niin keskellä, että osuman arvon perässä ei ollut nuolta, joka näyttää, missä suunnassa osuma on – vaan tähti!

Sitten tulikin pieni painajainen: 40 laukaus lähti hyvin, mutta monitori näytti ”illegal shot” eli ”laiton osuma”.

– Ehdin jo ajatella, että ammuin väärään tauluun. Siitä ei kuitenkaan ollut kysymys. Tuomarit selvittivät asiaa muutaman minuutin, ja sitten sain luvan jatkaa.

Hässäkän jälkeen Sihvonen jatkoi 10,6 osumalla ja piti hopeasijansa, jolle oli noussut (620,4), kerto Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Pirjo Peltola. Voiton vei Kroatian Snjezana Pejcic 4,3 erolla Sihvoseen.

Hyrkäs oli kilpailun puoleen väliin saakka mitalivauhdissa, mutta neljäs ja viides sarja jäivät alle 102 pisteen. Sijoitus oli tänään viides (617,3).

Kurki oli 50m pienoiskiväärin 3×40 ls peruskisan neljänneksi paras pistein 1173. Kärjessä oli Unkarin Istvan Peni, joka teki peräti 1184 pistettä.

– Kovatasoinen kilpailu, oki sääkin oli suosiollinen. Kuuma oli tietysti, mutta tuuli tyyntyi lähes kokonaan kilpailun edetessä. Peruskilpailussa oli hyviä pätkiä, jotka nostivat tulosta. Pystyn aloitus oli takkuinen, sillä ensimmäinen osuma oli 8 ja toinen 9. Sitten kulki hyvin.

Stenström teki tuloksen 1162, jolla hän sijoittui 15:nneksi.

Finaalissa Kurki oli polven jälkeen viides. Makuulta hän nousi kolmanneksi, ja lopullinen sijoitus oli viides.

– Finaali oli muuten ok, mutta pystyllä jäivät kympit laidoille, hän sanoi.