Uudet Kultahippusäännöt julki. Aluekarsinnat poistuvat. Avoimet alueelliset kilpailut karsintojen tilalle.
21.9.2018 klo 14:42
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Uudet Kultahippusäännöt alkaen 1.10.2018

Ampumaurheiluliiton nuorisovaliokunta on vahvistanut uudet tukiammunnan ja Kultahippukilpailujen säännöt alkaen 1.10.2018. Suurimpana muutoksena on varsinaisten aluekarsintojen poistuminen. Finaaliin päästäkseen ampujan on osallistuttava vähintään avoimiin alueellisiin kilpailuihin siinä lajissa ja sarjassa, johon aikoo finaaliin päästessään osallistua. N/M 16-sarjassa ammuttu tulos hyväksytään VT 12 ja -14 sarjoissa. Ainoastaan joukkuekilpailuun osallistuvalla ei tarvitse olla tulosta.

Finaalikilpailuun pääsee edellä mainittujen tulosten perusteella sarjoittain niin monta ampujaa kuin finaalin järjestelyjen kannalta on mahdollista. Tulosten perusteella jatkoon päässeiden lukumäärä vaihtelee vuosittain. 8-vuotiaiden sarjassa kaikki kilpailuihin osallistuneet pyritään ottamaan mukaan finaalikilpailuun. Myös muita tarkennuksia on tullut joihinkin sääntökohtiin.

Uudet säännöt löytyvät liitetiedostosta ja SAL: n netin materiaalisalkusta. Kultahippusääntöjä voi myös tilata SAL: n toimistosta hintaan 2€ kpl.

Tukiammunnassa noudatetaan SAL: n voimassa olevia sääntöjä kaikilta muilta osin, kuin mitä näissä säännöissä on määrätty. Tukiammunnan sääntöjä tulee noudattaa kaikessa kansallisessa kilpailutoiminnassa sekä Kultahippujärjestelmän kilpailuissa. Muistutuksena viime vuodesta, että kuulonsuojaimien käyttö on ampujilla pakollista kaikissa tukiammunnan toiminnoissa! Myös ampujan välittömässä läheisyydessä olevalle avustajalle suositellaan käytettäväksi kuulonsuojaimia.

Mahdollisuus ilmakiväärin sarjoissa 12 ja 14 HT/VT ampujalla osallistua kumpaankin lajiin jatkuu, mikäli se on merkitty kilpailun ohjelmaan ja on myös ko. kilpailunjärjestäjän laatiman aikataulun mukaan mahdollista. Mikäli ampuja osallistuu kahteen ilmakiväärilajiin, hän ei voi osallistua ilmapistoolikilpailuun.

Lisäksi SAL: n nuorisovaliokunta on vahvistanut, että osallistumismaksuihin ei tule muutoksia. Henkilökohtainen kilpailu/laji 15 euroa ja joukkuekilpailussa 20 euroa/joukkue.

Tiedoksenne myös, että jo Salon Kultahippufinaalissa 27.–28.4.2019 kahteen kiväärilajiin osallistuminen on mahdollista em. sarjoissa.

Lataa uudet Kultahippu säännöt 2018 tästä.
Uudet Kultahippusäännöt 2018