Suomen joukkue nimetty Euroopan nuorten liigan finaaliin Kisakalliossa
2.10.2018 klo 13:30
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Euroopan nuorten liigan finaali järjestetään Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa 18.-21. lokakuuta. Suomella on joukkue ilmakiväärissä, ja siihen on nimetty Essi Heiskanen, Elli Männistö, Luukas Koota, Riku Koskela ja Riku Laitinen.

Euroopan nuorten liigaan (European Youth League) saavat osallistua 14–18-vuotiaat urheiluampujat. Kyseessä joukkuekilpailu, ja joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia. EYL:ssä kilpaillaan ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

EYL:n karsintoja järjestettiin pohjoisen alueen lisäksi itäisellä ja läntisellä alueella. Finaali järjestetään Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa 18.-21. lokakuuta.

Finaalissa on kahdeksan joukkuetta kummassakin lajissa. Joukkueet nimeävät ykkös-, kakkos- ja kolmosampujansa. Ykkönen kohtaa muiden maiden ykköset, kakkonen kakkoset ja kolmonen kolmoset. Kukin kilpailija ampuu 4×10 laukausta, ja kymmenen laukauksen jälkeen voitosta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden.

EYL:n finaaliin osallistuu isäntämaa Suomen lisäksi kaksitoista maata. Kolmella maalla on joukkueet sekä ilmakiväärissä että ilmapistoolissa. Ne ovat Italia, Puola ja Venäjä. Suomella on joukkue ilmakiväärissä.

Kilpailutapahtumat alkavat perjantaina, ja mitaliottelut käydään sunnuntaina.

– Joukkueet tulevat paikalle torstaina, jolloin radat ovat valmiina. Odotettavissa on kova kilpailu niin ilmakiväärissä kuin -pistoolissakin, järjestelyistä vastaavan Kyrkslätt Skytteföreningenin (KSF) puheenjohtaja Lennart Långström sanoo.

EYL:n finaali (ilmakivääri ja -pistooli)
18.-21.10. Kisakallion urheiluopisto, Lohja

Suomen joukkue

Ilmakivääri: Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Elli Männistö (Punkalaitumen Kunto), Luukas Koota (Esbo Skytteförening), Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Riku Laitinen (Haapajärven Ampumaseura)

EYL-finaalin maat
Ilmakivääri: Italia, Itävalta, Puola, Ruotsi, Serbia, Suomi, Unkari, Venäjä
Ilmapistooli: Italia, Latvia, Liettua, Puola, Ranska, Tshekki, Ukraina, Venäjä

Lisää tietoa täältä.