Oskari Kössi hopealle sotilaiden MM-skeetissä
11.10.2018 klo 17:51
Mikko Taussi
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Oskari Kössi nappasi sotilaiden haulikkoammunnan 51. MM-kilpailuissa Gioia del Collessa Italiassa hienosti hopeaa. Kössi ampui peruskilpailussa 115 kiekkoa jääden parhaan tuloksen ampuneelle Italian Elia Sdrucciolelle kolme kiekkoa.

Finaalissa voiton vei Italian Massimo Grocen ja pronssia otti Massina Fabbrizio.


Jälleen suomalainen sotilas nousi mitalikorokkeelle. Nyt vuorossa Oskari Kössi
(kuva puolustusvoimat).

Skeetissä kukin maa sai asettaa vain yhden ampujan kilpailuun.

Trapissa Suomen joukkue saavutti kuudennen sijan. Suomen joukkueessa ampuvat Mika Myllylä, Veli-Matti Matikainen ja Juho Hannonen. Trapin sotilaiden joukkuemaailmanmestaruuden voitti Italia (347), hopeaa otti Qatar (341) ja pronssia Kiina (333). Suomen joukkueen tulos oli 329 kiekkoa.

Trapin henkilökohtaisia tuloksia
1. Io Chatzitsakiroglou GRE 118
2. Wei Xia CHN 118
3. Karsten Bindrich GER 117
12. Mika Myllylä FIN 112
13. Veli-Matti Matikainen FIN 112
20. Juho Hannonen FIN 105


Suomen joukkue: Oskari Kössi, Mika Myllylä, Henri Häkkinen, Matti Nummela, Juho Hannonen ja Veli-Matti Matikainen (kuva puolustusvoimat).

Vuonna 2018 Puolustusvoimien ampumajoukkue on saavuttanut MM-mitalin myös vakiokiväärin joukkuekilpailussa. Hopea-joukkueessa ampuivat Juho Autio, Juho Kurki ja Aleksi Leppä. Kilpailut järjestettiin toukokuussa Sveitsin Thunissa.