Euroopan nuorten liigan finaali alkoi Kisakalliossa
19.10.2018 klo 19:22
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

EYL:n finaaliin osallistuu Kisakalliossa kolmetoista maata. (Kuvat: Lassi Palo)

Euroopan nuorten liigan finaalin avajaiset olivat perjantaina Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa. Illalla ammuttiin ensimmäiset kilpailut. Suomi kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Serbian. Se päättyi Serbian voittoon pistein 18-6.

Euroopan nuorten liigan (European Youth League) finaali järjestetään tänä viikonloppuna Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa. EYL:n karsintoja järjestettiin pohjoisen alueen lisäksi itäisellä ja läntisellä alueella.

EYL:ään saavat osallistua 14–18-vuotiaat urheiluampujat. Kyseessä joukkuekilpailu, ja joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia. EYL:ssä kilpaillaan ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

Suomen EYL-joukkue: Elli Männistö (edessä vas.) ja Essi Heiskanen, Riku Koskela (takana vas.), Riku Laitinen ja Luukas Koota.

Suomella on joukkue ilmakiväärissä. Siihen on nimetty Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Elli Männistö (Punkalaitumen Kunto), Luukas Koota (Esbo Skytteförening), Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Riku Laitinen (Haapajärven Ampumaseura).

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävään EYL:n finaaliin osallistuu isäntämaan lisäksi kaksitoista maata. Kolmella maalla on joukkueet sekä ilmakiväärissä että ilmapistoolissa. Ne ovat Italia, Puola ja Venäjä.

Finaalissa on kahdeksan joukkuetta kummassakin lajissa. Joukkueet nimeävät ykkös-, kakkos- ja kolmosampujansa. Ykkönen kohtaa muiden maiden ykköset, kakkonen kakkoset ja kolmonen kolmoset. Kukin kilpailija ampuu 4×10 laukausta, ja kymmenen laukauksen jälkeen voitosta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden.

Joukkueet tulivat paikalle torstaina, ja kilpailutapahtumat alkoivat tänään perjantaina. Mitaliottelut käydään sunnuntaina. Suomen avausvastustaja oli Serbia, jonka se kohtasi joukkueella Koskela, Heiskanen ja Männistö. Ottelu päättyi Serbian voittoon numeroin 18-6.

Suomi kohtaa lauantaina ensin Unkarin ja sitten Ruotsin. Lohkoja on kaksi, ja niiden ykköset menevät kultamitaliotteluun ja kakkoset pronssimitaliotteluun. Toisessa lohkossa ampuvat Italia, Itävalta, Puola ja Venäjä.

Luukas Koota ja SAL:n toiminnanjohtaja Anne Lantee avajaisissa.

Suomen Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja Anne Lantee ja olympiamitalisti Juha Hirvi korostivat perjantai-iltapäivänä pidetyissä avajaisissa ystävyyden merkitystä:

– Tämä ei ole vain ampumaurheilua, vaan kyse on myös ystävyydestä, Lantee sanoi.

– Toivottavasti jokainen teistä saa viikonlopun aikana vähintään yhden uuden ystävän, Hirvi kohdisti sanansa nuorille tulevaisuudenlupauksille.

EYL:n finaali (ilmakivääri ja -pistooli)
18.-21.10. Kisakallion urheiluopisto, Lohja

Suomen joukkue
Ilmakivääri: Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Elli Männistö (Punkalaitumen Kunto), Luukas Koota (Esbo Skytteförening), Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Riku Laitinen (Haapajärven Ampumaseura)

EYL-finaalin maat
Ilmakivääri: Italia, Itävalta, Puola, Ruotsi, Serbia, Suomi, Unkari, Venäjä
Ilmapistooli: Italia, Latvia, Liettua, Puola, Ranska, Tshekki, Ukraina, Venäjä

Kaikki tulokset päivittyvät tänne.