Vuolle, Lavapuro, Nio ja Juurijoki Action airin mestareiksi
11.12.2018 klo 08:20
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Open-luokan SM-kärkikolmikko.

Ampumaurheilun SM-kausi saatiin pakettiin sunnuntaina, kun IPSC:n Action airin SM-kilpailut ammuttiin Nokialla NoSA:n ilma-aseradalla.

Teksti ja kuvat: Mika Vuolle

Pitkään kilpailupäivään oli puristettu kaksitoista ampumaosiota, ja laukauksia kertyi parisensataa. Radat oli saatu rakennettua tällä kertaa kunnon juoksustageiksi, kiitos Nokian Portti Oy:n, joka luovutti kilpailun käyttöön ison hallitilan.

Practicalissa SM-kilpailu on aina samalla myös kansainvälinen kilpailu, vaikkakin SM-mitalit jaetaan vain kotimaisten kisaajien kesken. Tänä vuonna mukaan oli saatu ampujia kotimaan lisäksi Venäjältä. Suomalaiset kuitenkin hallitsivat kilpailua. Tuloslistan kärjestä löytyi pari tuttua nimeä ja pari uutta mestaria.

Open-luokan kärkikolmikko oli Mika Vuolle (TaU), Kim Leppänen (SSG) ja Tomy Lindström (LL). Standard-luokassa Suomen mestariksi nousi Jari Lavapuro (NoSA), hopealle Pyry Laine (NoSA) ja pronssille Kaisa Selkämaa (HyMAS). Production-luokassa Jesse Nio (NoSA) uusi mestaruutensa, hopeaa nappasi Jari Sievänen (RSA) ja pronssia Anna-Katriina Salomaa (NoSA). Classicin mestariksi ampui viime vuoden open-luokan voittaja Roy Juurijoki (LL), hopealle Markku Matilainen (NoSA) ja pronssille Jarkko Suntioinen (LL).

Olohuone.

Kansainvälisen kilpailun production-luokan kolmas sija meni Venäjän Mikhail Romanoville, ja classic-luokan kolmoseksi ampui Rodion Ivashentsev.

Naisten sarjoissa Suomen mestareiksi ampuivat Anni Kuutti (NoSA) openissa, Kaisa Selkämaa standardissa ja Anna-Katriina Salomaa production-luokassa.