Heikki Lähdekorpi päivän nimi Vuoden päätöskisassa
30.12.2018 klo 20:08
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Heikki Lähdekorpi.

Heikki Lähdekorpi oli päivän nimi, kun Tampereella järjestetty liikkuvan maalin Vuoden päätöskisa päättyi sunnuntaina. Hän voitti miesten molemmat lajit ylittäen maaliskuussa pidettävin EM-kilpailujen tulosrajat.

Tampereella järjestettiin viikonvaihteessa liikkuvan maalin Vuoden päätöskisa. Se oli myös EM-näyttökilpailu ilma-aseiden EM-kilpailuihin, jotka järjestetään 16.-25. maaliskuuta Kroatian Osijekissa.

Avauspäivänä lauantaina nähtiin neljän miehen toimesta kuusi EM-tulosrajan ylitystä, tänään niitä kertyi miesten kilpailuissa kaikkiaan neljä ja poikien kilpailuissa kaksi.

Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi voitti tänään miesten 10m normaalijuoksut tuloksellaan 579. Kansainvälisen kilpauransa jo lopettanut Vesa Saviahde (P-HA) oli toinen samalla tuloksella. Tulostasovaatimus EM-kisoihin on 572 pistettä.

Lähdekorpi oli myös sekajuoksujen ykkönen 388 pisteellään, kun EM-kisaraja on 380. Saviahde sijoittui toiseksi myös tässä lajissa, kun hän tähtäsi 380 pistettä. Saviahteen tulos oli eilen 385.

Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa rikkoi normaali- ja sekajuoksuissa poikien EM-tulostasovaatimukset tekemällä tulokset 556 ja 375 pistettä. EM-kisojen tulostasovaatimukset ovat 555 ja 368 pistettä.

Kisojen tulokset. EM-tulostasovaatimukset täällä.