Kirsti Kaaro ja Marko Talvitie ilmaolympiapistoolin mestarit
30.3.2019 klo 21:55

“Villit tuuletukset jäivät nuoruuteen”, Suomen mestari Marko Talvitie tuumasi selvitettyään tiukan finaalin nimiinsä.

Ilmaolympiapistoolin SM-kilpailuissa Ikaalisissa tutut mestarit pitivät pintansa lauantaina, kun ratkottiin naisten ja miesten Suomen mestaruudet.

Teksti: Mika Vuolle
Kuvat: Pirjo Leinonen

Naisten kilpailussa Kotkan Ampumaseuran Kirsti Kaaro uusi viimevuotisen SM-tittelinsä hyvällä tuloksella 551, joka jää vain kaksi pistettä hänen nimissään olevasta SE-lukemasta.

– Jännitti kovasti, iloinen Kaaro kertoi kilpailun jälkeen.

– Harjoituksissa ammun paremmin, mutta onneksi tämäkin riitti.

Kaaron kannoilla nuoret ampujalupaukset Ella Hakala Isokyrön Metsästys- ja Ampumaseurasta (547) ja Maija Pärri Rauman Seudun Urheiluampujista (545) kaappasivat himmeämmät mitalit.

Miesten kilpailu huipentui jännittävään ja tiukkaan finaaliin, jota hallitsivat kokeneet olympiapistooliampujat. Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie johti suurimman osan finaalia, mutta loppupuolella Jalasjärven Ampujia edustava Teijo Kimpimäki kiri hänen ohitseen, kunnes Talvitie nousi uudestaan.

Lopulta kumpikin ampui uuden finaalin SE-lukeman 21 osumaa ja tarvittiin uusinta, jonka Talvitie voitti kolmella osumalla Kimpimäen yhtä osumaa vastaan. Näin SM-titteli meni Marko Talvitielle. Finaalissa kolmanneksi sijoittui Teemu Lahti Suomussalmen Urheiluampujista 18 osumallaan.

– Vaikea kilpailu tänään. Finaalissa ammunta oli sentään parempaa kuin peruskilpailussa, Talvitie huokaili finaalin jälkeen.

Naisten SM-mitalistit Ella Hakala (vas.), Kirsti Kaaro ja Maija Pärri.

Naisten joukkuekultaa voitti Kotkan Ampumaseura tuloksella 1462 pistettä. Kakkoseksi kiri Satakunnan Ampujat vain pisteen huonommalla tuloksella ja kolmas oli Rauman Seudun Urheiluampujat.

Yleisen sarjan paras joukkue oli Rauman Seudun Urheiluampujat 1595 pisteellä. SM-hopea matkasi Jalasjärven Ampujille ja pronssia nappasi järjestävä seura Tampereen Urheiluampujat.