Ilmakiväärin ja -pistoolin SM-mitaleista kilpaillaan Tampereella
1.4.2019 klo 14:24
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nämä mitalit olivat jaossa Tampereella kaksi vuotta sitten. (Kuva: Lassi Palo)

Ilmakiväärin ja -pistoolin Suomen mestaruudet ratkotaan Tampereella 5.-7. huhtikuuta.

Ilma-aseiden SM-kilpailut palaavat välivuoden jälkeen Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen eli Pirkkahalliin. Kilpailut käydään samalla lajivalikoimalla ja aikataululla kuin vuonna 2017.

Tampereen SM-kilpailujen lajit ovat 10m ilmapistooli ja ilmakivääri, ilmakiväärin asentokilpailu (3×20 ls) ja makuukilpailu. Mukana ovat kaikki Ampumaurheiluliiton sarjat vammaissarjoista ja 16-vuotiaiden sarjoista aina Y80-sarjaan.

Perjantaina ammutaan liikunta- ja näkövammaisten sarjat, veteraani- ja juniorisarjoja ilmakiväärin makuukilpailuissa sekä veteraanien ilmakiväärikisat.

Suomen huippuampujat taistelevat lauantaina olympialajien SM-mitaleista eli miesten ja naisten ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Sunnuntaina ovat vuorossa miesten ja naisten ilmakiväärin asentokilpailut sekä ilmakiväärin ja -pistoolin juniori- ja veteraanisarjoja.

SM-kilpailuihin osallistuvat kaikki Suomen kärkiampujat Aleksi Lepän, Juho Kurjen, Jenna Kuisman, Emmi Hyrkkään ja Joonas Kallion johdolla. Tampereella nähdään kolmen päivän aikana 866 kilpailusuoritusta ja 637 urheiluampujaa. Edustettuina on 91 seuraa.

SM-kilpailujen järjestelyistä vastaavat Nokian Seudun Ampujat ja Pohjois-Hämeen Ampujat. Kilpailut ovat NoSA:n 40-vuotis- ja P-HA:n 140-vuotisjuhlakilpailut.

Lisää tietoa kilpailuista ja tulokset täällä.