Jarkko Myllylle Suomen ennätys ja 8. sija Hannoverissa
7.5.2019 klo 16:21

Tuore SE-mies Jarkko Mylly finaalin jälkeen. (Kuva: Pirjo Peltola)

Jarkko Mylly ampui tiistaina Saksan Hannoverissa R6-sarjan 50m kiväärin makuun kisassa uuden Suomen ennätyksen 616,0. Hän sijoittui finaalissa kahdeksanneksi.

Saksan Hannoverissa on käynnissä perinteinen kansainvälinen ISCH-kilpailu, joka päättyy sunnuntaina. Haapajärven Ampumaseuraa edustava Jarkko Mylly teki tänään uuden Suomen ennätyksen R6-sarjan 50m kiväärin makuun kilpailussa (luokka SH1). Uudet SE-pisteet kirjataan nyt numeroin 616,0. Entinen ennätys 613,9 oli myös Myllyn nimissä.

Mylly oli tuloksellaan peruskilpailun kahdeksanneksi paras. Venäjän Sergei Notshevnoi teki peruskisan parhaan tuloksen 620,6.

Finaalissa Mylly sijoittui kahdeksanneksi. Voiton vei Saksan Natascha Hiltrop.

– Kun olin ekassa erässä kahdeksas, olin varma, että toisesta erästä lappaa useita kilpailijoita ohitseni. Niin ei käynytkään. Hiukan siinä oli vaikea koota ajatuksia finaaliin. Kaikkeen täytyy näköjään varautua, Mylly sanoi.

– Tämä oli ensimmäinen kansainvälinen ruutiasefinaalini. SE tietenkin lämmittää mieltä, mutta muuta lämmintä täällä ei olekaan. On ihan koti-Suomen kelit!

Mylly ampui viime lokakuussa R3-sarjan ilmakiväärissä Suomelle maapaikan Tokion paralympialaisiin 2020.

Raahen Ampujien Timo Keskisimonen sijoittui R6-sarjan 50m kiväärissä 38:nneksi (601,6).

Mylly sijoittui eilen 23:nneksi Hannoverin R3-sarjan ilmakiväärissä. Hänen tuloksensa oli 631,3. Keskisimonen oli 41:s (627,4) ja Mäntsälän Urheilijoiden Niina Seppälä 58:s (622,3).

Ilmakiväärin finaaliraja oli 636,0. Slovakian Veronika Vadovicova oli peruskisan paras 639,8 pisteellään. Hän sijoittui finaalissa neljänneksi, kun voiton vei Ison-Britannian Matthew Skelhon. Slehon oli finaalissa Australian Anton Zappellia pisteen parempi (256,3-255,3).

ISCH-kilpailu (kivääri, pistooli)
2.-12.5. Hannover, Saksa

Tuloksia ti 7.5.

R6-sarjan (luokka SH1) 50m kivääri, makuu 60 ls + finaali: 1) Natascha Hiltrop Saksa 248,8 (620,5), 2) Doron Sharizi Israel 247,2 (617,9), 3) Elke Seeliger Saksa 222,6 (618,1), 4) Sergei Notshevnoi Venäjä 201,0 (620,6), 5) Anton Zappelli Australia 180,7 (619,9), 6) John Joss Yhdysvallat 157,9 (618,1), 7) Laslo Suranji Serbia 136,1 (616,1), 8) Jarkko Mylly Suomi 116,5 (616,0/SE), … 38) Timo Keskisimonen 601,6. 57 osanottajaa.

ISCH:n kaikki tulokset löydät täältä.