Changwonin maailmancup: Marjut Heinonen jatkaa 19. sijalta
9.5.2019 klo 12:23
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen Changwonin ampumaradalla. (Kuvat: Per-Ole Lindell)

Marjut Heinonen on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 19. sijalla naisten skeetissä, kun haulikkolajien maailmancup alkoi torstaina Etelä-Korean Changwonissa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden kolmannen haulikkolajien maailmancupin kilpailutapahtumat alkoivat torstaina Etelä-Korean Changwonissa. Suomesta kilpailuun osallistuu neljä skeet- ja seitsemän trap-ampujaa.

Changwonin maailmancup alkoi naisten skeetillä, jonka ensimmäinen kilpailupäivä (75/125 kiekkoa) ammuttiin torstaina. Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) rikkoi 69 kiekkoa (22+22+25) ja on 19. sijalla.

Kilpailun kärjessä oleva Italian Diana Bacosi teki tuloksen 74. Viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali ammutaan perjantaina.

Kuten muissakin tämän vuoden maailmancupeissa, myös Changwonissa on jaossa olympiamaapaikkoja Tokioon 2020 – kaksi jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa. Changwonin naisten skeetissä mukana olevista olympiamaapaikan ovat jo saavuttaneet Zhang Donglian (Kiina), Danka Bartekova (Slovakia) ja Kimberly Rhode (Yhdysvallat). Yhdysvalloilla on kaksi maapaikkaa.

Ennen Changwonin maailmancupia olympiapaikkoja oli saavuttanut 21 Euroopan maata. Kaikkiaan maapaikkoja on 39 maalla. Yksittäisistä maista eniten paikkoja on Kiinalla (15), Yhdysvalloilla (12), Venäjällä (7) ja Intialla (5). Venäjällä on lisäksi kuusi paikkaa parikilpailuissa ja Kiinalla neljä.

Suomella ei ole vielä olympiamaapaikkaa Tokioon.

Miesten skeet alkaa perjantaina. Suomea edustavat Sami Aaltonen (vas.), Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen.

Perjantaina alkaa miesten skeet, jossa Suomea edustavat Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat), Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) ja Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet). Aaltonen on mukana miesten maailmancupissa nyt ensimmäisen kerran.

Changwonin maailmancup päättyy perjantaina 17. toukokuuta, jolloin ammutaan trapin parikilpailu.

ISSF:n haulikkolajien maailmancup (skeet, trap)
7.-18.5. Changwon, Etelä-Korea

Tilanteita to 9.5.

Naisten skeet, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (75/125 kiekkoa): 1) Diana Bacosi Italia 74, 2) Olga Panarina Kazakstan 73, 3) Isarapa Imprasertsuk Thaimaa 73, … 19) Marjut Heinonen 69. 56 osanottajaa.

Lisää tietoa ja kaikki tulokset täällä.