Münchenin maailmancupiin kolmetoista suomalaisampujaa
16.5.2019 klo 11:36
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kivääri- ja pistoolilajien maailmancup alkaa Saksassa runsaan viikon kuluttua. Suomen joukkueeseen on nimetty kolmetoista urheiluampujaa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden kolmas kivääri- ja pistoolilajien maailmancup järjestetään Saksan Münchenissä 24.-31. toukokuuta. Kilpailutapahtumat alkavat 26. päivänä, ja viimeinen kisapäivä on torstai 30. päivä.

Suomen joukkueeseen on nimetty kolmetoista urheiluampujaa – kymmenen kivääri- ja kolme pistooliampujaa.

Münchenissä, kuten muissakin tämän vuoden maailmancupeissa, on henkilökohtaisissa lajeissa jaossa kaksi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020. Suomella on yksi maapaikka, kun Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) saavutti sen viime lauantaina Changwonin maailmancupin skeetissä.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli)
24.-31.5. München, Saksa

Suomen joukkue

Kivääri (10)
Miehet: Cristian Friman (Esbo Skytteförening), Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening), Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Joni Stenström (Raseborgs Skyttar)
Naiset: Inka Havukainen (Kiteen Ampujat), Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening), Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura), Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening)

Pistooli (3)
Miehet: Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat)
Naiset: Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura), Elina Silver (Turun Seudun Ampujat)

Lisää tietoa kisoista löydät täältä.