Leppä päätti onnistuneen kisaviikon makuun yhdeksänteen sijaan
18.5.2019 klo 22:00
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä oli yhdeksännellä sijallaan paras suomalainen makuukilpailussa 300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa Cupissa Tanskan Aarhusissa. Lepän lisäksi karsinnasta jatkoon selvisivät myös M20-sarjan SE-tuloksen kahdella pisteellä ylittänyt Cristian Friman ja Juha Rutonen, Friman oli lopulta 13:s ja Rutonen 16:s.

Leppä oli tyytyväinen sekä karsintaansa (594) että kilpailuunsa (596).

–  Tämän päivän kisat oli omalta osalta hyviä. Molemmissa makuissa oli kuitenkin yhdet huonot sarjat, joista vielä voi parantaa, Leppä sanoi.

Leppä suoritti hyvällä tasolla kaikkina kisapäivinä.

–  Kokonaisuudessa oli hyvät kisat. Paransin omia ennätyksiä joka lajissa, hän sanoi.

Friman ampui karsinnassa 596, joka ylittää M20-sarjan SE:n kahdella pisteellä. Myöhemmin päivällä hän ampui kilpailussa 593.

–  Päivä on ollut kyllä ihan hyvä. Ensimmäisessä ammunnassa kymppejä tuli hyvään tahtiin, ja tuntui hyvältä ampua, kun oli huippuluokan vehkeitä. Se oli todella miellyttävää, ja asian kruunasi vielä SE:n parantaminen kahdella pisteellä ja henkilökohtainen ennätys 8 pisteellä. Toisella ammunnalla hommat sujuivat taas tosi hyvin. Pari pientä virhettä tuli tehtyä, ja se sitten sakotti tulosta, Friman sanoi kuitenkin tyytyväisenä siihenkin.

Rutonen ampui 592 ja oli kisarupeaman päättäneen urakan jälkeen ristiriitaisissa tunnelmissa niin päivästä kuin kilpailuista kokonaisuutena.

– Paljon oli hyviä juttuja ja onnistumisia jokaisessa kisassa, mutta myös niitä huonoja juttuja, jotka pudottaa tulosta aika paljon. Ja sijoitukset on sitten ynnä muut. 300 metrin kausi on nyt kuitenkin avattu, ja tästä jatketaan eteenpäin, Rutonen sanoi.

Joukkuekilpailussa Suomi oli kuudes joukkueella Juho Autio, Antti Puhakka ja Juho Rutonen. Kolmikon yhteistulos oli 1777.

Tulokset:

Aarhus, Tanska:

300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa Cup:

Makuu 60ls: 1) Gilles Dufaux Sveitsi 599 (49), 2) Steffen Olsen Tanska 599 (35), 3) Rajmond Debevec Slovenia 599 (35),…9) Aleksi Leppä Suomi 596 (35),…13) Cristian Friman Suomi 593 (36),…16) Juha Rutonen Suomi 592 (25).