Kim Leppänen ja Jaakko Viitala Benellin kansainväliseen tiimiin
30.5.2019 klo 19:08
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jaakko Viitala (vas.) ja Kim Leppänen tyytyväisinä Benellin tehtaalla torstaina. (Kuvat: Lassi Palo)

Kaksi suomalaista practical-ampujaa on nimetty italialaisen asevalmistajan Benellin kansainväliseen tiimiin. He ovat Kim Leppänen ja Jaakko Viitala.

Kim Leppänen ja Jaakko Viitala tutustuivat Benellin tehtaaseen.

Italialainen asevalmistaja Benelli julkisti torstaina kotikaupungissaan Urbinossa ensimmäisen kansainvälisen tehdastiiminsä. Siihen on nimetty kaksi suomalaista practicalin haulikkoampujaa, jotka ovat Kim Leppänen ja Jaakko Viitala. Benelli nimesi Leppäsen tiimin kapteeniksi.

Benellin pääjohtaja Luigi Moretti julkisti tiimin ampujien nimet. Suomalaisten lisäksi siihen kuuluvat Venäjän kärkiampujiin kuuluva Ivan Romanov, Oleksandra Iljuhina (Ukraina), Joshua Kenny (Iso-Britannia), Paul Sartor (Saksa) ja Paolo Zambai (Italia) sekä joukkueen johtajana Silvia Bussi (Italia).

Sibbo Skyttegilleä edustava ja Tampereella asuva Leppänen, 30, on erittäin tyytyväinen torstaina allekirjoittamaansa sopimukseen:

– On mahtavaa jatkaa vuonna 2016 alkanutta hyvää yhteistyötä Benellin kanssa. Minun ei tarvitse nyt huolehtia kalustosta, vaan tehdas auttaa kaikissa asioissa. Saan täyden tuotetuen sekä tukea harjoitteluun ja kisoihin, Leppänen sanoi torstaina Urbinossa.

– Kalustotuki on nyt siis takanani, ja aika näyttää, mitä tiimin toiminta on jatkossa.

Nokialla asuva ja Nokian Seudun Ampujia edustava Jaakko Viitala, 37, on Leppäsen tavoin tyytyväinen sopimukseensa Benellin kanssa:

– Se tuntuu tietysti hyvältä, koska olen pystynyt viemään toimintani tälle tasolle, vuodesta 2015 lähtien Benellin kanssa yhteistyötä tehnyt Viitala sanoi.

– Sopimus tarkoittaa sitä, että yhteistyö tehtaan kanssa syvenee. Hieno fiilis tulee erityisesti siitä, että tunne on molemminpuoleinen.

Benellin suomalaisen maahantuojan Teuvo Lohisola Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Tommi Toivonen sanoo, että tämä on ainutlaatuinen tilanne suomalaisessa toiminnallisessa ammunnassa.

– On hienoa, että kansainvälinen asetehdas noteeraa suomalaisampujien kovan työn ja menestyksen nimeämällä heidät tiimiinsä. Benelli haluaa tehtaana tukea urheilijoitaan, ja se saa näin uuden näkökulman toimintaansa ja bisnekseensä, Toivonen sanoo.

– Urheilijoilla on nyt tehtaan tuki takanaan, mikä on iso apu myös taloudellisesti. Kun välineet ja huolto ovat kunnossa, se helpottaa helpottaa kilpailemista ja harjoittelua.

Tiimin julkistamispäivä sateisessa ja koleassa Urbinossa alkoi monipuolisella aamutreenillä paikallisessa kuntosalissa. Tehdasvierailun jälkeen tiimi kävi Riminissä ajamassa kartingia.

Aiheesta lisää heinäkuussa ilmestyvässä Urheiluampuja-lehdessä.