Universiadeihin kuusi suomalaisampujaa
3.6.2019 klo 21:04
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Olympiakomitea on nimennyt kuusi suomalaisampujaa heinäkuussa järjestettäviin universiadeihin. Kisat pidetään Italian Napolissa.

Italian Napoli ympäröivine maakuntineen tarjoaa näyttämön 3.-14. heinäkuuta järjestettäville kesäuniversiadeille. Kilpailuohjelmassa on 18 lajia, ja kisoihin odotetaan kahdeksaa tuhatta osallistujaa noin 130 maasta.

Suomen universiadijoukkueeseen valittiin tässä vaiheessa 40 urheilijaa yhdeksästä eri lajista. Joukkuetta täydennetään vielä juhannuksen jälkeen, jolloin nimetään kisoihin lähtevät yleisurheilijat sekä miesten ja naisten koripallojoukkueiden lopulliset kokoonpanot.

Olympiakomitea nimesi maanantaina Suomen joukkueeseen kuusi ampumaurheilijaa – kolme haulikko- ja kolme kivääriampujaa.

– Nyt joukkueeseen nimetyissä urheilijoissa on iso joukko lajiensa tämän kevään Suomen mestareita. Universiadit tarjoaa heille – kuten kaikille joukkueeseen valituille – mahdollisuuden ottaa urallaan seuraava askel eteenpäin menestymällä myös kovan tason kansainvälisessä kilpailussa, toteaa Suomen joukkueen johtaja Jukka Tirri.

Suomen joukkueen universiadeihin valitsee Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö. Se on valinnut joukkueeseen urheilijoita, joilla se arvioi olevan kansainvälisten näyttöjen sekä urheilijoiden ja joukkueiden kehitysennusteen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua lajista riippuen kahdeksan tai kuudentoista parhaan joukkoon.

Universiadeihin on voitu valita harkinnalla myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka huippu-urheiluyksikkö arvioi kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.

Osallistumisoikeus kisoihin on 17-25–vuotiailla urheilijoilla, jotka opiskelevat korkeakoulussa (yo, amk, myös avoin) tai ovat valmistuneet 1.1.2018 jälkeen.

Kesäuniversiadit
3.-14.7. Napoli, Italia

Suomen joukkue, ampumaurheilu

Haulikko (3)

Skeet, miehet:
Aleksi Ahokas (Ala-Hämeen Ampujat), Tampereen amk, Tampereen Urheiluakatemia
Samuli Ahokas (Ala-Hämeen Ampujat), Tampereen amk, Tampereen Urheiluakatemia
Trap, miehet:
Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Lahden amk, Päijät-Hämeen Urheiluakatemia

10m ilmakivääri (3)
Miehet:
Joni Stenström (Raseborgs Skyttar), Åbo Akademi, Turun Seudun Urheiluakatemia
Naiset:
Mira Mäkelä, (Lappajärven Ampujat), Oulun yo, Ouluseutu Urheiluakatemia
Saana Peltonen (Keuruun Seudun Ampujat), Itä-Suomen yo, Kuopion alueen urheiluakatemia

Valmentaja, kivääri: Marko Tanskanen
Valmentaja, haulikko: Pentti Saari

Lisää tietoa aiheesta täällä.