Tommi Takanen juhli Sako-Franchi GP:n voittoa
16.6.2019 klo 23:09
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen ja RSA:n Niina Aaltonen juhlivat voittoja Sako-Franchi GP:ssä Lopella, jossa moni sai onnistumisia.

 

 

Takanen oli ykkönen jo peruskilpailussa, jossa hän ampui 122. Finaalissa hän rikkoi 57 kiekkoa. Kakkossijan napanneen Eetu Kallioisen peruskilpailu toi tuloksen 120, finaali 56. Lauri Leskinen oli kolmas.

Takanen sanoi lauantain ampumisensa olleen ”sellaista tekemistä kuin haaveilen tekemiseni olevan”. Se tarkoitti tuloksellisesti täyttä 75 rikotun kiekon tulosta kolmen sarjan jälkeen. Toinen päivä ei aivan yhtä täydellisesti sujunut.

– Tänään peruskilpailussa pikkaisen ylimääräistä puristusta ja aivan huipputulos jäi tekemättä. Olen kuitenkin tyytyväinen 122 tulokseen, se kuitenkin on kansainvälinen tulos. Finaalissa 57/60 sivuaa ennätystäni finaalissa, joten tyytyväinen olen siihen. Tekeminen on olemassa, nyt vaan rohkeuden kautta Minskiin, seuraavaksi Euroopan kisoihin matkaava Takanen sanoo.

Kallioiselle kakkossija jätti nälkää, mutta itse kilpailuun hän oli kuitenkin melko tyytyväinen.

– Hopeeta tuli niin ei voi täysin tyytyväinen olla. Tulos oli ihan kohtalainen, mutta on siinä vielä parantamisen varaa muutama kiekko. Mutta loppujen lopuksi kaikin puolin mukava kilpailu, hän sanoi.

Naisten kilpailun voittanu Niina Aaltonen ampui 111 peruskilpailussa ja finaalissa 50.

– Oli kiva ampua tämä kisa, vaikka peruskisa ei sujunut ihan toivotulla tavalla. Finaalisuoritukseen olen ihan tyytyväinen, Aaltonen sanoi.

Peruskilpailua avauspäivän jälkeen johtanut Heidi Hämäläinen puolestaan koki haasteita sunnuntaina.

– Ammunta tuntui peruskilpailussa ihan hyvälle vaikka pummeja tulikin liikaa. Finaalissa olen yleensä pystynyt parantamaan mutta tänään jo alusta asti oli ongelmia eikä se finaali lähtenyt kulkemaa. Ensi kerralla paremmin, Hämäläinen sanoi.

Takasen tavoin tyytyväisenä Lopen jälkeen kansainvälisiin kilpailuihin suuntaa myös Sami Aaltonen, joka ampui nuorista parhaiten 121+56. M20-sarjassa kilpaileva Aaltonen oli tyytyväinen.

–  Kisa oli kaikin puolin onnistunut, ammuin peruskisassa uuden ennätyksen ja sivusin ennätystäni finaalissa. Kisa antoi hyviä eväitä Italiaan ja muihin tuleviin ulkomaiden kisoihin. Viikonloppu oli kaikin puolin onnistunut, Aaltonen sanoi iloisena.

Tulokset:

Skeetin SAKO Franchi -kilpailu:

Miehet: 1) Tommi Takanen LAS 122 peruskilpailu+57 finaali, 2) Eetu Kallioinen A-HA 120/uusinta 9+56, 3) Lauri Leskinen SSG 119/9+45, 4) Timo Laitinen SSG 119/10+36, 5) Timi Vallioniemi A-HA 120/8+26, 6) Niklas Lindfors A-HA 120/6+15.

Naiset: 1) Niina Aaltonen RSA 111+50, 2) Kaisa Kurki A-HA 107+45, 3) Jenna Kössi SSG 112+33, 4) Heidi Hämäläinen SSG 109+26, 5) Jaana Grahn L-HA 105+19, 6) Satu Sarmala HyMa 91+11.

Kaikki tulokset

Tommi Takasen kuvat: Timo Rautio