Ampumaurheilijat odottavat innolla universiadien alkua
2.7.2019 klo 20:17
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Keskiviikkona virallisesti käynnistyvissä kesäuniversiadeissa Italian Napolissa on mukana 82 suomalaisurheilijaa, joista kuusi ampumaurheilijaa. Ampumaurheilun osalta kilpailut alkavat torstaina, ja suomalaiset ovat odottavaisin mielin.

– Hyvillä mielin yhteen kauden pääkisoista. Menestystä lähdetään tavoittelemaan, ja mukava päästä vähän isompiin kisoihin mukaan, skeet-ampuja Timi Vallioniemi sanoo.

–  En kyllä tiedä mitä odottaa. Kilpailu siinä missä muutkin, täysillä vaan, trap-ampuja Vili Kopra sanoo.

Myös kivääriampujat odottavat kisoja mielenkiinnolla.

– Kisoja odotan luottavaisilla ja hyvillä fiiliksillä. Tavoitteena on suoriutua sille omalle tasolle, katsotaan mihin asti se sitten riittää. Onhan tämä ainutlaatuinen kokemus, ja varmasti tulee kyllä kaikin puolin hyvä reissu, Mira Mäkelä sanoo.

Myös Joni Stenström tähtää onnistuneeseen kilpailuun ja jatkamaan hyvää noususuhdannettaan kevään ja kesän kisoista.

– Sitten saa nähdä mihin oma suoritus riittää, en ole paljon sijoituksia ja sen semmoista miettinyt, vaan lähden kisaan suoritus ensin. Vähän harmillista, että pienoiskivääri, jok on minun ykköslajini, tippui kisoista pois. Muuten odotan hienoa tapahtumaa, ja myöskin mielenkiintoista päästä näkemään muita lajeja ja niiden suorituksia ja ehkä myöskin sen kautta itse oppia jotain uutta, Stenström sanoo.

Napoliin odotetaan yli 8000 osallistujaa noin 120 eri maasta. Kilpailuja käydään 18 eri urheilumuodossa. Suomalaisia osallistuu 11 eri urheilumuotoon: ammunta, judo, koripallo, miekkailu, purjehdus, rytminen voimistelu, taekwondo, telinevoimistelu, uimahypyt, uinti ja yleisurheilu. Suomalaisurheilijat ovat syntyneet vuosina 1994-2000.

Kesäuniversiadit järjestetään nyt 30:nnen kerran ja kyseessä on samalla juhlavuosi, sillä ensimmäiset järjestettiin tasan 60 vuotta sitten, 1959, nekin Italiassa, Torinossa. Kisat kestävät virallisesti 12 päivää, 3.-14.7.

Universiadeja voi seurata suorina lähetyksinä valikoiduista lajeista FISU TV:stä:

https://fisu.vhx.tv/browse

Suomen joukkueessa ampumaurheilun edustajina:

Mira Mäkelä, ilmakivääri; 1997, Lappajärven Ampujat, Oulun yo, Ouluseutu Urheiluakatemia

Saana Peltonen, ilmakivääri; 1996, Keuruun Seudun Ampujat, Itä-Suomen yo, Kuopion alueen urheiluakatemia

Joni Stenström, ilmakivääri; 1994, Raseborgs Skyttar, Åbo Akademi, Turun Seudun Urheiluakatemia

Timi Vallioniemi, skeet; 1996; Ala-Hämeen Ampujat, Metropolia amk, –

Samuli Ahokas, skeet; 1996; Ala-Hämeen Ampujat, Tampereen amk, Tampereen Urheiluakatemia

Vili Kopra, trap; 1998; Orimattilan Seudun Urheiluampujat, Lahden amk, Päijät-Hämeen Urheiluakatemia

Valmentaja, kivääri: Marko Tanskanen

Valmentaja, haulikko: Pentti Saari