Suomen viisikko valmiina liikkuvan maalin EM-kilpailuihin Unkarissa
8.7.2019 klo 19:22
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen viiden urheilijan joukkue on valmiina liikkuvan maalin EM-kilpailuihin, jotka alkavat Unkarin Gyenesdiasissa keskiviikkona. Balaton-järven rannalla sijaitsevalla paikkakunnalla EM-mitaleista kilpaillaan 50 metrin lajeissa.

– Fiilikset on hyvät, treenit ovat menneet ihan hyvin. Pohjatöiden osalta kaikki on tehty hyvin, katsotaan, mihin se sitten riittää, liikkuvan maalin päävalmentaja Ville Häyrinen sanoo.

Suomalaiset viimeistelivät EM-virettään leirillä Inkoossa. Viisikosta Ida Heikkilä on arvokisojen ensikertalainen, mutta erityisesti miesten kolmikolla on runsaasti kansainvälistä kokemusta ja Aaro Vuorimaakin on jo EM-kultamitalisti. Jokaisella urheilijalla on omat tavoitteensa, mutta Häyrinen määrittelee odotukset kokonaisuutena seuraavasti:

– Realistinen odotus jokaisella on henkilökohtainen mitali, miesten joukkueella on hyvät mahdollisuudet pärjätä ihan mihin asti vaan, Häyrinen miettii Suomelle usein arvokilpailuista menestystä tuonutta joukkuekilpailuakin.

Liikkuvan maalin EM-kilpailut
8.-15.7. Gyenesdias, Unkari

Suomen joukkue
Miehet: Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat), Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat)
Pojat: Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat)
Tytöt: Ida Heikkilä (Keuruun Seudun Ampujat)

Kuva: Ville Häyrinen